Bişirirəm, Amma Yaxşı Olmur Deyənlər Üçün: Makaron Bişirərkən Səhv Etdiyiniz 12 Şey
Dünyanın ən asan yeməyi olan makaronları bişirirsiniz, amma bir qəribəlik var, "yediklərim belə olmurdu" - deyirsinizsə yəqin ki, kiçik detalları bilmirsiniz. Möhtəşəm makaronlar bişirməyiniz üçün yaddan çıxarmamağınız lazım olan 12 şey Mir.az-ın bu mövzusunda...

1. Kifayət qədər böyük qazan istifadə etməmək.

Kifayət qədər böyük qazan istifadə etməmək.

Makaronun kifayət qədər suda bişirə bilməyinizi təmin edəcək, beləliklə, makaronlar rahat hərəkət edə biləcək və hamısının üst-üstə gəlməsini qarşısını alacaqdır.

2. Su qaynamadan duz atmayın.

Su qaynamadan duz atmayın.

Su qaynamadan duz atmamalısınız, amma makaronları atmadan əvvəl yəni su qaynadıqdan sonra əlavə etməlisiniz. Əks təqdirdə, makaronun yavan bir dadı olacaq. lazım olan duz miqdarı tamamilə sizin zövqünüzə bağlıdır, ancaq qazana qoyduğunuz duzun əslində çox azının makarona keçəcəyini unutmayın.

3. Pasta qoyan kimi qarışdırmağa başlayın.

Pasta qoyan kimi qarışdırmağa başlayın.

Makaronları suya atdıqdan sonrakı ilk dəqiqələr əhəmiyyətlidir çünki çox sürətli bir-birinə yapışırlar. Yapışmamaları üçün dərhal qarışdırmağa başlamalısınız.

4. Və bişirmə prosesi ərzində müntəzəm olaraq qarışdırın.

Və bişirmə prosesi ərzində müntəzəm olaraq qarışdırın.

Bəli, sizin üçün bir az əziyyətli ola bilər ancaq sonda bir-birinə yapışmış xəmir parçası bişirməkdən daha yaxşıdır.

5. Makaronu süzdükdən sonra qalan suyu sos etmək üçün istifadə edə bilərsiniza.

Makaronu süzdükdən sonra qalan suyu sos etmək üçün istifadə edə bilərsiniza.

Əgər makarona sos etsəniz, sousa makaronu bişirsiyiniz nişastalı sudan əlavə etmək gözəl bir ləzzət qatacaqdır.

6. Makaronun üstündə bişirmə müddətlərinə diqqət edin.

Makaronun üstündə bişirmə müddətlərinə diqqət edin.

Qutunun üstündə yazılan müddətdən 2 dəqiqə əvvələ budilnik qurun və dadına baxın. Bişmə ehtimalı çox yüksəkdir.

7. Makaronunuz bişən kimi qazandan boşaldın.

Makaronunuz bişən kimi qazandan boşaldın.

İtalyanların dediyinə görə, makaron al dente olmalıdır. Yəni, bəli bişib amma hələ də bir azca sərt olmalıdır. Sosu, ya da yağı əlavə etsəniz də bir az daha bişəcəyi üçün yüngül sərt halda suyun içindən almağınız məsləhətdir.

8. Makaronu durulamayın.

Makaronu durulamayın.

Əgər soyuq salat etmək üçün istifadə etməyəcəksəniz, makaronunuzu soyuq su ilə yaxalamayın.

9. Makaronu süzgəcdə saxlamayın.

Makaronu süzgəcdə saxlamayın.

Makaronun sudan çıxardıqdan sonra mümkün qədər tez sos edəcəksinizsə sousla, ya da yağ ilə qarışdırmalısınız. Nə qədər saxlasanız o qədər bir-birinə yapışacaqlar.

10. Makaron növünə görə sosu seçmək.

Makaron növünə görə sosu seçmək.

Məsələn;

  • Nazik və uzun olanlar üçün: Yüngül yağlı bir sos, sarımsaq və krem ilə dadlandlra bilərsiniz.
  • Burğulu olanlar üçün: Pesto tərzində souslar edə bilərsiniz.
  • Borucuq şəklində olanlar üçün: Kremli və ətli qatı souslar edə bilərsiniz. (Boloneze sos)
  • Balıq qulağına oxşayanlar üçün: Kremli və ətli qatı souslar edə bilərsiniz. 

11. Bütün ərzaqları tək bir qazanda bişirə bilərsiniz.

Bütün ərzaqları tək bir qazanda bişirə bilərsiniz.

Makaronu tək qazanda bişirməyə çox alışıq olmasaq da, həm zamana, həm də qablara qənaət etmək istəyirsinizsə möhtəşəm bir həll ola bilər. Hamısını tək qazanda bişirmək, eyni anda bişirmək məcburiyyətində olduğunuz mənasına gəlmir təbii ki. Yavaş bişənləri əvvəl, sürətli bişirənləri sonra əlavə edərək mərhələli olaraq bu problemi həll edə bilərsiniz. Həm də bu sayədə bütün dadlar diqqətlə bir-birinə qarışacaq.

12. Düzgün boşqab seçməlisiniz.

Düzgün boşqab seçməlisiniz.

Düzəltdiyiniz sosun yaxşı qarışması və asanlıqla yeyilməsi üçün uyğun boşqabı seçmək də mühüm nöqtələrdən biridir.

13. Əgər mükəmməl makaron bişirmək üçün daha çox kömək istəyirsinizsə, video baxa bilərsiniz.

Daha maraqlı mövzular üçün Facebook səhifəmizi Bəyənin

Bu Məzmuna Emoje ilə Reaksi̇ya Ver!

Facebook Şərhləri



Disqus Şərhləri