Yeməklərinizin Daha Dadlı Olması Üçün Bu 12 Maddəli Məsləhətə Mütləq Əməl Edin
Çoxumuz belə bir vəziyyətə düşmüşük ki, yeməyi resept ilə bişirdiyimizə baxmayaraq, nəticə anlaşılmayan səbəblərə görə heç də ideal alınmır. Lakin bu nədəndir?

1. Qazanı həddindən artıq doldurmaq

1. Qazanı həddindən artıq doldurmaq

Əgər siz istəyirsinizsə ki, bişirdiyiniz ət xırtıldayan olsun, onda onu qazana elə qoymaq lazımdır ki, ət tikələri bir-birinə dəyməsin. Əks halda ət pörtlənəcək.

2. Əti örtüyü yanmaya qarşı olan qazanda bişirmək

2. Əti örtüyü yanmaya qarşı olan qazanda bişirmək

Bundan başqa ət xırtıldayan ona görə alınmır ki, siz örtüyü yanmaya qarşı olan qazandan istifadə edirsiniz. Belə qazanlar daha gec istilənir, ona görə onu omletlər və blinçiklər üçün istifadə etmək daha yaxşıdır. Ət üçün qril və ya çuqun qazanlardan istifadə edin.

3. Makaronlar üçün suyu pis duzlamaq

3. Makaronlar üçün suyu pis duzlamaq

Makaronu bişirəndə suyu yaxşı duzlamaq qızıl qaydadır. Əks halda makaronlar dadsız alınacaq və bunu heç bir sous düzəltməyəcək. Əgər siz tənasübü tapa bilmirsinizsə, 300 qram pasta üçün bir xörək qaşığı nəzərdə tutun.

4. Zeytun yağında bişirmək

4. Zeytun yağında bişirmək

Zeytun yağı güclü qızdığda bütün xeyirli əlamətlərini itirib yanmağa başlayır və bu sizin yeməyinizin dadını poza bilər. Buna görə də zeytun yağını salatlar üçün istifadə edin. Xörəklər üçün isə rafinə edilmiş günəbaxan yağı.

5. Tökülən məhsulların miqdarını stəkan ilə ölçmək

5. Tökülən məhsulların miqdarını stəkan ilə ölçmək

Bir şeyi bişirəndə onun tənasübünü düzgün saxlamaq ən əsas şərtlərdəndir. Buna görə siz bütün ölçülərin cədvəllərini əzbər bilmirsizinsə, xüsusi ölçü qabını və ya mətbəx çəkisindən istifadə edin.

6. Yeməyi bişirməzdən öncə qazanı kifayət qədər qızdırmamaq

6. Yeməyi bişirməzdən öncə qazanı kifayət qədər qızdırmamaq

Təcrübəli aşpazlar deyirlər ki, əgər sən hesab edirsənsə ki, qazan kifayət qədər istidir, hələ iki dəqiqə gözlə və yalnız sonra yeməyi bişirməyə başla. Tərəvəzlərin qızardılması və ətin xırıltıyan olması üçün qazan kifayət qədər qızdırılmalıdır.

7. Sarımsağı həddindən artıq qızartmaq

7. Sarımsağı həddindən artıq qızartmaq

Bu bir təsadüf deyildir ki, xörəklərin reseptlərində deyilir ki, sarımsağı bişirməyin sonunda əlavə etmək və ya qazana 2-3 dəqiqəlik qoyub sonra götürmək lazımdır. Sarımsaqda digər tərəvəzlərlə müqayisədə daha az miqdarda su olduğu üçün o, daha tez yanmağa başlayır və bununla xörəyə xoşagəlməz dad verə bilər.

8. Əti soyuducudan dərhal qazana qoymaq

8. Əti soyuducudan dərhal qazana qoymaq

Bişirməzdən qabaq əti otaq temperaturuna gətirmək lazımdır. Beləliklə, ət hər tərəfdən bərabər bişəcək və siz elə vəziyyətə düşməyəcəksiniz ki, ətin içi bişməmiş üstün bişsin.

9. Bişirdikdən sonra ətə “dincəlməyə” imkan verməmək.

9. Bişirdikdən sonra ətə “dincəlməyə” imkan verməmək.

Hətta belə dözə bilmirsinizsə də, əti doğramaqdan əvvəl 3-5 dəqiqə gözləmək gərəkdir. Beləliklə, içindəki bütün şirələr bərabər yayılanacaq və dadı daha da zəngin olacaq.

10. Bütün məhsulları soyuducuda saxlamaq.

10. Bütün məhsulları soyuducuda saxlamaq.

Heç də hər yemək soyuğu yaxşı keçirtmir. Pomidor, soğan, sarımsaq, kartof, kivi və manqo kimi tropik meyvələr və badımcanlar özlərini daha yaxşı istidə hiss edirlər. Bu məhsulları soyuducuya qoymaqla siz onların ömrünü artırmısınız.

11. Yeməyi mütəmadi olaraq fırlatmaq

11. Yeməyi mütəmadi olaraq fırlatmaq

Bişən yeməyi həddindən artıq çox fırlatmaq lazım deyil, çünki ətdən bütün şirələr çıxacaq, balıqdan suxarılər dağılacaq və fəsəli yerinə sıyıq alınacaq.

12. Yumurtaları həddindən artıq çox qaynatmaq

12. Yumurtaları həddindən artıq çox qaynatmaq

Yumurtaları qaynadanda sarısı boz rəngli olur, ağı isə dadına görə rezini yadınıza salır, Bu heç də yumurtanın keyfiyyətinə görə deyil. Çox güman ki, siz sadəcə onları həddindən artıq çox qaynadırsınız. Düzgün rəngi və qatılığı əldə etmək üçün su qaynayandan sonra yumurtaları qazdan götürüb və üstü örtülü  vəziyyətdə 10 dəqiqə isti suda saxlayın. Beləliklə yumurtanın sarısı və ağı düzgün vəziyyətə gəlib xarab olmaya

eno.az
Daha maraqlı mövzular üçün Facebook səhifəmizi Bəyənin

Bu Məzmuna Emoje ilə Reaksi̇ya Ver!

Facebook Şərhləri



Disqus Şərhləri