Qarpızın tumları və qabığının bilməyən faydaları
Yay gəldikdə birçoxlarının ən sevimlisi olan qarpız hərkəsin evində mövcud olur. Qarpızı yeyirik tumları, qabıqları isə lazımsız bilib atırıq. Faydalarını sizinlə bölüşürük.

Riboflavin, fosfor, kalsium, sink, B qrupunun vitaminləri — bütün bunları qarpızın tumu özündə saxlayır…

Qarpız tumlarından cövhər

İNQREDİYENTLƏR

5 x.q qarpız tumları

1 l soyuq su

HAZIRLANMASI

Həvəngdə tumları əz, soyuq suyu tök. Qaynamaya çatdır.

45 dəqiqə ərzində tumu qaynat.

Həlimi süz və gündə 3 dəfə 1 stəkan qəbul et.

Qarpız tumlarından cövhər — çox gözəl sidikqovan vasitədir, ondan həmçinin daha sürətli arıqlamaq üçün istifadə edirlər. Həmçinin bu içki prostatitin profilaktikası kimi də tətbiq edilir. Belə çay hipertoniya vaxtı da effektivdir!

Bağırsaq qurdlarından qarpız tumları vasitəsi ilə azad olma

İNQREDİYENTLƏR

qarpızın tumu

yağsız süd

HAZIRLIQ

Tumları sobada qurut və toz halında xırdala.

Nisbətlər 1: 10 yağsız südlə tozu qarışdır.

Bu vasitənin 2 stəkanını acqarına içmək lazımdır. Müalicə kursu — 3 gün, profilaktika üçün birdəfə qəbul kifayətdir.

Qarpız qabığının inanılmaz faydaları:

Dəri gözəlliyi üçün

Qarpız qabığı maskaları dərini nəmləndirir, hamar və təravətli edir,  güclü anti-iltihab təsirə malikdir.. Qabığın yaşıl bərk hissəsin çox nazık soy, qalan hissəsini blendr vasitəsilə sıyıq halına gətir. Təmiz tənzifin üzərinə yerləşdirin və üzünüzə qoyun. 20 dəqiqə maskanı üzdə saxlayın,prosedur sonunda ilıq su ilə yuyun..

Həzm proseslərinin pozulması zamanı kömək edir.

Kolitin(yoğun bağırsağın iltihabı) müalicəsində , mədə pozğunluğu və disbakteriozda qarpız məcunu inanılmaz faydalıdır. Qabığın yaşıl bərk hissəsin çox nazık soy, qalan hissəsini(100 qram)  kiçik- kiçik doğrayın, 1 litr su əlavə edib, yarım saat vam odda qaynadın. Daha sonra oddan götürüb 1 saat dəmlənməsini gözləyin. Sonra suyunu süzüb gün ərzində, hər dəfə yarım stəkan olmaqla 3 dəfə yeməkdən 20 dəqiqə əvvəl qəbul edin.

   Qarpız qabığı arıqladır.

 Xalq təbabəti arıqlamaq istəyənlər üçün qarpız qabıqlarını toz halında qəbul etməyi tövsiyə edir. Başlanğıc üçün yaşıl hissəni qatı çıxart. Quruducu elektrik cihazıya və ya soba vasitəsi ilə qurudun.  Bunun üçün onları 55-60 dərəcə temperaturda sobada quruda bilərsiniz. Tam quruduqdan sonra onu blendrda toz halına salın.

Məhsuldan iki xörək qaşığı  yarım litr qaynar su ilə qarışdırın, 1 saat dəmlənməsini gözləyin. Gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 100 ml qəbul edin.

 İnsanlara tez-tez mədə ağrılarından əziyyət çəkir, bu məhluldan qəbul etmələri tövsiyə edilir. Bundan əlavə sidik  və öd yollarının xəstəlikləri zamanı olduqca faydalıdır.

Daha maraqlı mövzular üçün Facebook səhifəmizi Bəyənin

Bu Məzmuna Emoje ilə Reaksi̇ya Ver!


Həmçinin oxuya bilərsiz!

Facebook Şərhləri



Disqus Şərhləri