Asan Hazırlanan Burma Paxlava: Burma Türk Paxlavası Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Burma paxlavası türk mətbəxində illərdir hazırlanan klassik paxlavadan daha praktiki olan bir desertdir. Oxlova bükülmüş burma paxlavasının görünüşü da möhtəşəmdir. Qonaqlarınıza ləzzətli burma paxlavası servis etmək istəyirsinizsə, bu reseptimizi mütləq yoxlayın.
Burma paxlavası türk mətbəxində illərdir hazırlanan klassik paxlavadan daha praktiki olan bir desertdir. Oxlova bükülmüş burma paxlavasının görünüşü da möhtəşəmdir. Qonaqlarınıza ləzzətli burma paxlavası servis etmək istəyirsinizsə, bu reseptimizi mütləq yoxlayın.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
5 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
- 2 ədəd yumurta
- 1 çay stəkanı maye yağ
- 1 çay stəkanı ilıq süd
- 1 paket qabartma tozu
- 1 çay qaşığı duz
- 1 xörək qaşığı sirkə
- 2 xörək qaşığı qatıq
- Aldığı qədər un
- Yarım kilo qoz və ya fındıq
- Yuxa Açmaq üçün;
- Nişasta
- 250 qram kərə yağı
- 4 su stəkanı şəkər
- 5 su stəkanı su
- Bir az limon
Xəmiri üçün:
İçi üçün:
Üzəri üçün:
Şərbət üçün:
Hazırlanma qaydası:
Xəmiri diqqətlə yoğurun və daha sonra yarım saat dincəlməsini gözləyin. Daha sonra açacağınız yuxa sayına görə xəmiri bərabər hissələrə ayırın.
Bir yuxanı incə şəkildə açın və üzərinə bol miqdarda qoz qoyun. Sonra yuxanı ortadan ikiyə bölüb oxlova sarən, oxlovun iki ucundan büzüb oxlovu çıxarıb istədiyiniz ölçüdə kəsib yağlanmış siniyə düzün.
Burma türk paxlavası resepti və hazırlanmasına dair ipucları
Bu prosesi bitənə qədər tətbiq edin. Məcməyi dolanda ərinmiş kərə yağını üzərinə gəzdirərək əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə sobaya verin.
Qızaranda hazırladığınız isti şərbəti üzərinə tökə bilərsiz. Bu addımda paxlavanın ilıq olmasına diqqət yetirin
Bir yuxanı incə şəkildə açın və üzərinə bol miqdarda qoz qoyun. Sonra yuxanı ortadan ikiyə bölüb oxlova sarən, oxlovun iki ucundan büzüb oxlovu çıxarıb istədiyiniz ölçüdə kəsib yağlanmış siniyə düzün.
Burma türk paxlavası resepti və hazırlanmasına dair ipucları
Bu prosesi bitənə qədər tətbiq edin. Məcməyi dolanda ərinmiş kərə yağını üzərinə gəzdirərək əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə sobaya verin.
Qızaranda hazırladığınız isti şərbəti üzərinə tökə bilərsiz. Bu addımda paxlavanın ilıq olmasına diqqət yetirin
Şərhlər 0
Şərh Yaz