Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Şənliklər başlasın: Mereng tort resepti

Şənliklər başlasın: Mereng tort resepti

609
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
8120 calories, 8 grams fat
Şənliklər başlasın: Mereng tort resepti

Yemək Haqqında:

Avropa mətbəxindən tort resepti.
Şirniyyat evlərindən aldığınız o möhtəşəm dadlı tortları hazırlamaq üçün mütəxəssis olmağa ehtiyac yoxdur. Evdə olan inqrediyentlərlə bir desert hazırlamaq istədik və bunun ləzzətli meyvəli tort olmasına qərar verdik. Meyvələri karamelize edib ədviyyatlarla dadlandırdıq...

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

8 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

120 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

120 dəqiqə

Tərkibi:

  • 6 yumurta ağı
  • 1,5 stəkan dənəvər şəkər
  • 1/2 fincan üyüdülmüş fındıq

  • Krem üçün:
  • 1 stəkan krem
  • 80 qram tünd şokolad

  • Meyvə hissəsi:
  • 1 alma
  • 1 armud
  • 1 portağal
  • 2 xörək qaşığı limon suyu
  • 1/2 fincan dənəvər şəkər
  • 3 xörək qaşığı kərə yağı
  • 1 çubuq darçın
  • 1 ulduz anis
  • 3 mixək

  • Bəzəmək:
  • 1/2 fincan üyüdülmüş fındıq
  • 80 qram tünd şokolad

Hazırlanma qaydası:

  • Merengi hazırlamazdan əvvəl yumurtalarınızın otaq temperaturunda olmasına və şəkərinizin nəmli olmamasına diqqət yetirin. Şəkəriniz nəmdirsə, sobada 15 dəqiqə 100 dərəcə isidin.

  • Mereng üçün yumurtanın ağını dərin bir qabda mikserlə aşağı və sonra yüksək sürətlə çalın. Köpüklənən yumurtalar ağarmağa başlayanda şəkəri 3 dəfəyə əlavə edin və hamarlanana qədər çalın. Hazırladığınız qarışıma fındıq tozunu əlavə edin və spatula ilə yavaş-yavaş qarışdırın.

  • Qarışığı ucları yastı olan sıxma torbasına qoyun və yağlı kağız sərili siniyə 3 ədəd 18 sm diametrli yuvarlaq formasında sıxın.

  • Hazırladığınız merengləri 100 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 90 dəqiqə bişirin. Merengləri sobadan götürməzdən əvvəl sobanın qapağını bir az aralı qoyun və sobada təxminən 1 saat saxlayın.

  • Meyvələri bişirməzdən əvvəl alma və armudun qabığını soyun, uzununa 8 hissəyə kəsin və limon suyu ilə qarışdırın. Portağalların qabıqlarını bıçaqla soyun və onları ətli hissələrdən dilimləyin. Portağal pulpasının suyunu boşqaba sıxıb kənarda saxlayın.

  • Şəkəri dərin tavaya qoyun və orta odda karamel rəngi alana qədər qarışdırmadan əridin. Ərinmiş şəkərə kərə yağı əlavə edin və qabı silkələməklə asta qarışdırın.

  • Anis, darçın çubuğu, mixək, portağal suyu, alma və armudu da tavaya əlavə edin. Meyvələr bir qədər yumşaq olana qədər karameldə bişirin. Bişmiş meyvələri karameldən çıxarın və otaq temperaturunda soyumağa qoyun.

  • Krem üçün şokoladı benmaridə əridin və otaq temperaturunda saxlayın. Dekorasiya üçün istifadə edəcəyiniz şokoladı da bu mərhələdə əridə bilərsiniz. Kremi böyük bir qabda mikserlə sərtləşənə qədər çalın, şokoladı əlavə edin və qarışdırın. Soyuducuda saxlayın.

  • Mereng təbəqələrini yağlı kağızından diqqətlə ayırın. Tortu servis edəcəyiniz boşqabın altına krem ​​çəkin və üzərinə birinci qatı qoyun, üzərinə kremin yarısını səliqəli şəkildə spatula ilə yayın, istəsəniz ərinmiş şokolad və toz fındıq səpin, sonra növbəti təbəqəni qoyun.

  • Son təbəqəni qoyduqdan sonra ortasına az miqdarda krem ​​çəkin və meyvələri və portağal dilimlərini qoyun. Tortun və meyvələrin kənarlarına ərinmiş şokolad səpin və sonda toz fındıq səpin. Nuş olsun. ?




Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz