Yeni İl Süfrənizə Yaraşacaq Bir Ləzzət: Nar Sousunda Nərə Balığı
Yemək Haqqında:
Azərbaycan mətbəxindən Yemək resepti.
Yeni il artıq qapıda. Hələ də nə bişirəcəyinizi bilmirinizsə , nar sousunda nərı balığı əla seçimdir. Nərə balığının özü artıq süfrəyə bayram əhvalını qatır. Zəhmli görünüşünə baxmayaraq, bu balıq olduqca zərifdir: içində praktiki olaraq tıx yoxdur, əti yumşaq və, demək olar ki, pəhrizlidir, ulduz şəkilli tikanlarını isə rahat çıxarmaq olar. Nar sousu bu resepti daha da ləzzətli edir. Sousa bir az narşərab və bir az da limon suyu əlavə edə bilərsiniz.
Yeni il artıq qapıda. Hələ də nə bişirəcəyinizi bilmirinizsə , nar sousunda nərı balığı əla seçimdir. Nərə balığının özü artıq süfrəyə bayram əhvalını qatır. Zəhmli görünüşünə baxmayaraq, bu balıq olduqca zərifdir: içində praktiki olaraq tıx yoxdur, əti yumşaq və, demək olar ki, pəhrizlidir, ulduz şəkilli tikanlarını isə rahat çıxarmaq olar. Nar sousu bu resepti daha da ləzzətli edir. Sousa bir az narşərab və bir az da limon suyu əlavə edə bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
8 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
1 ədəd nar1/2 litr nar şərab
2 kq nərə balığı
1 dəstə keşniş
3 diş sarımsaq
duz
Hazırlanma qaydası:
Nərə balığını 1,5 sm enində parçalara doğrayıb duzlu su ilə böyük bir qazanda bişənə qədər qaynadın. Qaynadıqdan sonra 10-15 dəqiqə kifayət edir. (Həddindən artıq qaynatmaq lazım deyil, çünki bu halda balıq parçalanmağa başlayacaq və yemək nəticədə görünüşünü itirəcək).
Bir qabda keşnişi sarımsaq və duz ilə yaxşıca əzin. Qarışığı digər qabda nar suyu ilə qarışdırın.
Nərə balığının tikələrini qazandan götürüb boşqaba qoyub üzərinə nar sousunu tökün.
Üzərinə nar dənələri və keşniş səpib süfrəyə verə bilərsiz.
Bir qabda keşnişi sarımsaq və duz ilə yaxşıca əzin. Qarışığı digər qabda nar suyu ilə qarışdırın.
Nərə balığının tikələrini qazandan götürüb boşqaba qoyub üzərinə nar sousunu tökün.
Üzərinə nar dənələri və keşniş səpib süfrəyə verə bilərsiz.
Şərhlər 0
Şərh Yaz