Englishen
Mir.az » Recipe » Deliciousness that nourishes as you eat it: Ajika Recipe

Deliciousness that nourishes as you eat it: Ajika Recipe

120
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
4 calories, 4 grams fat
Deliciousness that nourishes as you eat it: Ajika Recipe

About Food:

Məzə recipe from Türkiyə cuisine .
Mir.az presents a recipe for Ajika that you can prepare in a short time and fill in jars.

HOW MANY PERSON

4 people

PREPARATION TIME

10 minute

COOKING TIME


ingredients:

3 xörək qaşığı tomat pastası
3 xörək qaşığı bibər pastası
1,5 stəkan qoz ləpəsi (incə üyüdülmüş)
4 xörək qaşığı zeytun yağı
4 xörək qaşığı çörək qırıntıları (istəyə görə bayat çörək qırıntıları)
6 diş sarımsaq (rəndələnmiş və əzilmiş)
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı kimyon
1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu

Method of preparation:

Add ground walnuts, tomato and pepper paste, grated garlic, olive oil, breadcrumbs and spices to a bowl and mix.
Pour the mixture into a jar, add a little olive oil and store in the refrigerator.
You can use your ready-made ajika in food and enjoy it whenever you want.
You can also use ajika as an appetizer at guest tables.

Comments 0

Write a comment
There are no comments yet, this is your chance to write the first comment!

Write a comment