Yedikcə Yedizdirən Ləzzət: Acika Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Məzə resepti.
Mir.az qısa müddətdə hazırlayıb bankalara doldura biləcəyiniz acika reseptini təqdim edir.
Mir.az qısa müddətdə hazırlayıb bankalara doldura biləcəyiniz acika reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
Tərkibi:
3 xörək qaşığı tomat pastası3 xörək qaşığı bibər pastası
1,5 stəkan qoz ləpəsi (incə üyüdülmüş)
4 xörək qaşığı zeytun yağı
4 xörək qaşığı çörək qırıntıları (istəyə görə bayat çörək qırıntıları)
6 diş sarımsaq (rəndələnmiş və əzilmiş)
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı kimyon
1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
Hazırlanma qaydası:
Bir qaba üyüdülmüş qoz,tomat və bibər pastası, sürtgəcdən keçilmiş sarımsaq, zeytun yağı, çörək qırıntıları və ədviyyatları əlavə edib qarışdırın.
Qarışımı bankaya doldurub üzərinə bir az zeytun yağı əlavə edin və soyuducuda saxlayın.
Hazır olan acikanızı istədiyiniz zaman yeməklərdə istifadə edib ləzzət ala bilərsiniz.
Acikanı həm də məzə kimi qonaq süfrələrində də istifadə edə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Qarışımı bankaya doldurub üzərinə bir az zeytun yağı əlavə edin və soyuducuda saxlayın.
Hazır olan acikanızı istədiyiniz zaman yeməklərdə istifadə edib ləzzət ala bilərsiniz.
Acikanı həm də məzə kimi qonaq süfrələrində də istifadə edə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz