Jean Vitaux "Qastronomiya" PDF
- Müəllif:
-
Dil:
- Janr: Sosiologiya | Qastronomiya
- Baxılıb: 322
- Yükləndi:
- Yükləyən:
Hər şeydən əvvəl əsas bir yanlış anlaşılmanı aradan qaldırmaqda fayda ola bilər. Qastronomiyanın sadəcə bir yeməyin damaqda buraxdığı dad olmadığı aşkardır. Məhsul biliyindən tətbiq texnikası və bacarığına, bir yeməyin tarix boyu və mədəniyyətlər arasında yol alarkən büründüyü onca çeşidləməyə, hansı yeməyin hansı içki ilə necə uyğunlaşdığına dair geniş bir mədəniyyət hadisəsindən söz edildiyi bəllidir. Əlbəttə, yemək vərdişlərinin kökləşdirdiyi ənənəvi qəbullardan bölgələrə xas coğrafi ərazi və quruluş xüsusiyyətlərinə qədər bir çox ixtisas sahəsinə genişləndirilə biləcək, izləri incəsənət, hətta memarlıqda izlənə biləcək xüsusi bir bacarıqdan danışırıq. Əlinizdəki kitab bütün bu əsaslı sahə bilgisini dərin bir mədəni arxa planla paralel şəkildə izləyir.
Jean Vitaux "Qastronomiya" PDF
Kitabı yalnız qeydiyyatdan keçmiş istifadəçilər yükləyə bilər.
Şərhlər 0
Şərh Yaz