Yeni İldə Süfrələrin Bəzəyi Hinduşka Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Axşam yeməkləri, xüsusi süfrələr və Yeni il üçün hazırlaya biləcəyiniz hinduşka reseptimiz var. Əgər əvvəllər hinduşka bişirməmisinizsə və suallarınız varsa, onları bir kənara qoyun. Ən asan üsulla, marinatlamada çətinlik çəkmədən asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz nar kimi qızarmış hinduşka hazırlayacağıq. Toyuqdan daha uzun bişirilsə də, əti daha yumşaq və şirəli qalır, dadından isə doymaq olmur.
Xüsusilə yeni il menyularında üstünlük verilən hinduşka reseptimizi hiylələrlə yazdıq və bu dadlı hinduşka resepti axtaranlar üçün dərman kimi olacaq bir reseptdir.Sobadan çıxan mükəmməl qoxusu, hinduşkanın xırtıldayan dərisi və pambıq kimi bişməsini çox bəyənəcəksiz.
Axşam yeməkləri, xüsusi süfrələr və Yeni il üçün hazırlaya biləcəyiniz hinduşka reseptimiz var. Əgər əvvəllər hinduşka bişirməmisinizsə və suallarınız varsa, onları bir kənara qoyun. Ən asan üsulla, marinatlamada çətinlik çəkmədən asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz nar kimi qızarmış hinduşka hazırlayacağıq. Toyuqdan daha uzun bişirilsə də, əti daha yumşaq və şirəli qalır, dadından isə doymaq olmur.
Xüsusilə yeni il menyularında üstünlük verilən hinduşka reseptimizi hiylələrlə yazdıq və bu dadlı hinduşka resepti axtaranlar üçün dərman kimi olacaq bir reseptdir.Sobadan çıxan mükəmməl qoxusu, hinduşkanın xırtıldayan dərisi və pambıq kimi bişməsini çox bəyənəcəksiz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
8 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
25 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
90 dəqiqəTərkibi:
1 ədəd hinduşka budu1 ədəd limonun suyu
1 ədəd limonun qabığı
150 qram otaq temperaturunda kərə yağı
1/2 dəstə cəfəri
3-5 diş sarımsaq
1çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
Tərəvəzlər üçün:
7-8 ədəd körpə kartof
1/2 brokoli
3-4 ədəd kök
2 ədəd soğan
Hazırlanma qaydası:
Otaq temperaturunda yumşaldılan yağa limon suyu və qabığı, sarımsaq, duz, qara istiot, zeytun yağı və doğranmış cəfəri əlavə edib pürə halına gələnə qədər qarışdırın.
Suyunu süzmüş hinduşkanın bud dərisini qaldırıb bıçaqla dərinin altında kiçik kəsiklər atın. Sonda yağlı qarışığı dəriyə yaxşıca yayın və hinduşkanın üstünü streçlə sarıyıb, mümkünsə bir gecə soyuducuda saxlayın.
Hinduşka bişməzdən ən azı 1 saat əvvəl soyuducudan çıxarın.
Sobanı 200 dərəcə qızdırıb un səpdiyiniz və artıq unu boşaltdığınız soba torbasına qoyun.
Hinduşkanı soba torbasının içərisində soba qabına qoyun. İstədiyiniz tərəvəzləri başqa bir soba torbasına, istədiyiniz miqdarda qoyub bir az zeytun yağı, sarımsaq, qara bibər, duz, kəklikotu və dörddə bir çay stəkanı su əlavə edib ağzını bağlayın.
Hər iki soba torbasını qab ilə birlikdə sobaya qoyun. Tərəvəzlər yumşaq olana qədər təxminən 40 dəqiqə və hinduşka ən azı 1,5 saat bişirin. Bu müddət ərzində hinduşkanı yoxlayın. Sobanızın daha az və ya daha çox bişirmə vaxtı ola bilər.
Tərəvəzləri brokoliyə əlavə etmək istəyirsinizsə, ən sonda brokolini yağlı kağızın üzərinə sobaya qoyub rəngi qaralmasın deyə maksimum on dəqiqə bişirin. 1,5 saatdan sonra sobanı açıb hinduşkanın bişib-bişmədiyini yoxlayın.Lazım gələrsə, bir müddət daha bişirin.
NUŞ OLSUN ?.
Suyunu süzmüş hinduşkanın bud dərisini qaldırıb bıçaqla dərinin altında kiçik kəsiklər atın. Sonda yağlı qarışığı dəriyə yaxşıca yayın və hinduşkanın üstünü streçlə sarıyıb, mümkünsə bir gecə soyuducuda saxlayın.
Hinduşka bişməzdən ən azı 1 saat əvvəl soyuducudan çıxarın.
Sobanı 200 dərəcə qızdırıb un səpdiyiniz və artıq unu boşaltdığınız soba torbasına qoyun.
Hinduşkanı soba torbasının içərisində soba qabına qoyun. İstədiyiniz tərəvəzləri başqa bir soba torbasına, istədiyiniz miqdarda qoyub bir az zeytun yağı, sarımsaq, qara bibər, duz, kəklikotu və dörddə bir çay stəkanı su əlavə edib ağzını bağlayın.
Hər iki soba torbasını qab ilə birlikdə sobaya qoyun. Tərəvəzlər yumşaq olana qədər təxminən 40 dəqiqə və hinduşka ən azı 1,5 saat bişirin. Bu müddət ərzində hinduşkanı yoxlayın. Sobanızın daha az və ya daha çox bişirmə vaxtı ola bilər.
Tərəvəzləri brokoliyə əlavə etmək istəyirsinizsə, ən sonda brokolini yağlı kağızın üzərinə sobaya qoyub rəngi qaralmasın deyə maksimum on dəqiqə bişirin. 1,5 saatdan sonra sobanı açıb hinduşkanın bişib-bişmədiyini yoxlayın.Lazım gələrsə, bir müddət daha bişirin.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz