Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Kartoflu Poğaça (Kartoflu Peraşki) Resepti

Kartoflu Poğaça (Kartoflu Peraşki) Resepti

47
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
435 calories, 4 grams fat
Kartoflu Poğaça (Kartoflu Peraşki) Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Peraşki resepti.

Kartoflu poğaça, səhər yeməyində və ya çay süfrəsində təqdim edə biləcəyiniz ləzzətli bir reseptdir. Bu ev şəraitində hazırlanan kartoflu poğaça ilə sevdiklərinizi sevindirə bilərsiniz. Poğaça reseptləri səhər yeməklərinin, günorta fasilələrinin, çay saatlarının, xüsusi günlərin və qələbəlik süfrələrin xilaskarıdır. Gözlənilmədən gələn qonaqlara asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz kartoflu poğaçanın dadı damağınızda qalacaq.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

4 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

20 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

35 dəqiqə

Tərkibi:

Xəmir üçün:

3 stəkan un
1 paket qabartma tozu
1 yumurta
100 qr marqarin
1 qəhvə fincanı bitki yağı
1 çay stəkanı qatıq

İç malzemə üçün:

3 ədəd bişmiş kartof
1 stəkan ovulmuş göyərtili pendir

Üzəri üçün:

1 stəkan küncüt
2 yumurtanın sarısı

Hazırlanma qaydası:

  1. Unu xəmir hazırlama qabına ələyin. Qabartma tozunu əlavə edib qarışdırın.
  2. Unun ortasını çuxur kimi açıb 1 yumurta, otaq temperaturunda yumşaldılmış marqarin, bitki yağı və qatığı əlavə edib hamar xəmir yoğurun. Üzərini nəm dəsmalla örtüb 30 dəqiqə gözlədin.
  3. İç malzemə üçün kartofları soyun. Dilimləyib geniş bir qazana qoyun. Üzərini örtəcək qədər su əlavə edib bişirin.
  4. Qazanı ocaqdan götürüb kartofları əzin. Pendiri əlavə edərək yaxşıca qarışdırın.
  5. Xəmiri eyni böyüklükdə kündələrə ayırın. Kündələri unlanmış səthə qoyub əlinizlə çay boşqabı böyüklüyündə açın.
  6. Ortalarına kartoflu içliyi qoyub top şəkli verin. Poğaçaları əvvəlcə yumurta sarısına sonra da küncütə batırın.
  7. Yağlanmış fırın sinisınə aralıqlı olaraq düzün. Əvvəlcədən 170 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada 35 dəqiqə bişirin.

Kartoflu poğaçanı tək başına təqdim etmək əvəzinə, makaron salatı ilə möhtəşəm bir menyu hazırlaya bilərsiniz. İndidən nuş olsun!

Kartoflu Poğaçanın Püf Nöqtələri:

  1. Reseptdə göstərilən bərk inqrediyentləri otaq temperaturunda saxlayın. Xüsusilə yumurta və marqarini otaq temperaturuna gətirərək daha asan həll olmasını təmin edə bilərsiniz.
  2. Reseptdəki maye inqrediyentləri mütləq ilıq istifadə edin.
  3. Əgər maya istifadə edəcəksinizsə, mayanın daha tez həll olması üçün xəmirə bir çay qaşığı toz şəkər əlavə etməyi unutmayın.
  4. Poğaça xəmirinin qıvamını ələ yapışmamasından anlaya bilərsiniz. Rahatca şəkil verməyə başladığınızda xəmirin qıvamı oturmuş deməkdir.
  5. İç malzeməni xəmirə doldurmadan əvvəl soyumasını gözləyin.

1 ədəd kartoflu poğaçanın kalorisi: Təxminən 150-200 kalori arasında dəyişir, dəqiq miqdar istifadə edilən inqrediyentlərin miqdarından və ölçüsündən asılı olaraq dəyişə bilər.



Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz