Ətli Blinçik Börəyi Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Börək resepti.
Blinçik hazırlamaq əslində bir neçə əsas inqrediyentə və nəzərə alınmalı bir neçə addıma baxır. Un, süd və yumurtaları birləşdirib yaxşıca çırpmaq vacibdir. Sonra onu çömçənin köməyi ilə odadavamlı yapışmayan tavaya töküb hər iki tərəfini bişirmək lazımdır. İncə olması yaxşıdır, ona görə də nə qədər az töksən və nə qədər incə etsən, bir o qədər yaxşı blinçiklər alınacaq.
Xüsusən də çəkilmiş ət ilə hazırlanan məhlulun nazik blinçiklərin içinə qoyulması özü bir dad möcüzəsidir.Tavada bir az kərə yağı və bir az zeytun yağı ilə qızardılır. Nar kimi qızardılmış görünüş iştahaaçandır və birini yemək kifayət edir.
Səhər yeməyinə, nahara aparıla bilən blinçiki dərhal dadın deyirik və ya axşam yeməyində şorba və salatla müşayiət edin.
Blinçik hazırlamaq əslində bir neçə əsas inqrediyentə və nəzərə alınmalı bir neçə addıma baxır. Un, süd və yumurtaları birləşdirib yaxşıca çırpmaq vacibdir. Sonra onu çömçənin köməyi ilə odadavamlı yapışmayan tavaya töküb hər iki tərəfini bişirmək lazımdır. İncə olması yaxşıdır, ona görə də nə qədər az töksən və nə qədər incə etsən, bir o qədər yaxşı blinçiklər alınacaq.
Xüsusən də çəkilmiş ət ilə hazırlanan məhlulun nazik blinçiklərin içinə qoyulması özü bir dad möcüzəsidir.Tavada bir az kərə yağı və bir az zeytun yağı ilə qızardılır. Nar kimi qızardılmış görünüş iştahaaçandır və birini yemək kifayət edir.
Səhər yeməyinə, nahara aparıla bilən blinçiki dərhal dadın deyirik və ya axşam yeməyində şorba və salatla müşayiət edin.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
Blinçik üçün:2 ədəd yumurta
2 stəkan un
2 stəkan süd
1 çay qaşığı duz
Çəkilmiş ət üçün:
350 qram orta yağlı mal əti
1 çay qaşığı tomat pastası
1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər tozu
1 çay qaşığı kimyon
1 çay qaşığı qara istiot
1 çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı zeytun yağı
Bişirmək üçün:
3 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı zeytun
Hazırlanma qaydası:
Yumurtaları qırıb çırpın və üzərinə süd əlavə edib çırpmağa davam edin.
Sonra üzərinə un ələyib,maye inqrediyentləri də əlavə etdikdən sonra unun içində yığılmaması üçün yaxşıca çırpın.Üzərini örtün və 15 dəqiqə soyuducuya qoyun.
Bu vaxt içliyi hazırlayın.
Zeytun yağını və qiyməni orta ölçülü bir tavaya qoyub orta istilikdə qovurmağa başlayın.Qovrulmuş qiymənin üzərinə tomat pastası, ədviyyat və duz əlavə edib az odda bir neçə dəqiqə daha bişirib ocaqdan götürün.
İncə bir tavanı azca yağlayın və çömçənin köməyi ilə blinçik xəmirini töküb hər iki tərəfini bişirin.
Blinçiklər bişib qutardıqdan sonra içinə qiyməni qoyun və kənarlardan, yuxarıdan və aşağıdan içəri qatlayın.
Bir tavada bir az kərə yağı və zeytun yağı qızdırıb blinçiklərin hər iki tərəfinj qızardıb süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Sonra üzərinə un ələyib,maye inqrediyentləri də əlavə etdikdən sonra unun içində yığılmaması üçün yaxşıca çırpın.Üzərini örtün və 15 dəqiqə soyuducuya qoyun.
Bu vaxt içliyi hazırlayın.
Zeytun yağını və qiyməni orta ölçülü bir tavaya qoyub orta istilikdə qovurmağa başlayın.Qovrulmuş qiymənin üzərinə tomat pastası, ədviyyat və duz əlavə edib az odda bir neçə dəqiqə daha bişirib ocaqdan götürün.
İncə bir tavanı azca yağlayın və çömçənin köməyi ilə blinçik xəmirini töküb hər iki tərəfini bişirin.
Blinçiklər bişib qutardıqdan sonra içinə qiyməni qoyun və kənarlardan, yuxarıdan və aşağıdan içəri qatlayın.
Bir tavada bir az kərə yağı və zeytun yağı qızdırıb blinçiklərin hər iki tərəfinj qızardıb süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz