Ləzzətli və Doyumlu : Bol Vitaminli Balıq Şorbası Resept
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şorba resepti.
Qış mövsümündə xəstələnərək həkimə müraciət etməmək üçün yeməklərinizə diqqət etməlisiniz. Faydalı şorbalar içərək xəstəliklərdən qoruna bilərsiniz. Qış şorbalarına ən ləzzətli nümunə isə balıq şorbasıdır. Mir.az həm ləzzətli, həm də faydalı balıq şorbasının reseptini təqdim edir.
Qış mövsümündə xəstələnərək həkimə müraciət etməmək üçün yeməklərinizə diqqət etməlisiniz. Faydalı şorbalar içərək xəstəliklərdən qoruna bilərsiniz. Qış şorbalarına ən ləzzətli nümunə isə balıq şorbasıdır. Mir.az həm ləzzətli, həm də faydalı balıq şorbasının reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
- 6 ədəd ləvrək balığı
- 6 stəkan su
- 3 xörək qaşığı zeytun yağı
- 1 ədəd baş soğan
- 1 ədəd yerkökü
- 1 ədəd kərəviz sapı
- 1 diş sarımsaq
- 1/2 dəstə cəfəri
- 1 ədəd dəfnə yarpağı
- 1/2 çay qaşığı zərdəçal
- 1/2 çay qaşığı keşniş toxumu
- 1 çay qaşığı dənə istiot
- 1 çay qaşığı duz
- 1/2 ədəd limon suyu
- 1 ədəd limon suyu
- 1 ədəd yumurta sarısı
Sousu üçün:
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə balıqları yaxşıca təmizləyib yuyun və bir qazanın içərisinə qoyub üzərinə soyuq su əlavə edin. Kərəviz sapı, yerkökü və soğanları da doğrayıb qazanın içərisinə əlavə edin. Üzərinə cəfəri, dənə istiot, sarımsaq, dəfnə yarpağı, limon suyu, zərdəçal, keçniş toxumu, duz və zeytun yağını da əlavə etdikdən sonra orta ocaqda bişirib şorbanı süzün.
Bişən balıqları kənara ayırıb tərəvəzləri blenderdən keçirin. Şorbanın içərisinə bişmiş balıqları kiçik parçalar halında əlavə edin. Ən sonda sousunu hazırlayıb şorbaya əlavə edin və ocaqdan götürün. Şorbanı isti-isti süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Bişən balıqları kənara ayırıb tərəvəzləri blenderdən keçirin. Şorbanın içərisinə bişmiş balıqları kiçik parçalar halında əlavə edin. Ən sonda sousunu hazırlayıb şorbaya əlavə edin və ocaqdan götürün. Şorbanı isti-isti süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz