Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Qədim Azərbaycan Çörəyi - Xamralı Resepti

Qədim Azərbaycan Çörəyi - Xamralı Resepti

3 888
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
5-6 ədəd30 calories, 5-6 ədəd grams fat
Qədim Azərbaycan Çörəyi - Xamralı Resepti

Yemək Haqqında:

Azərbaycan mətbəxindən Çörək resepti.
Xamralı-qədim Azərbaycan çörək növlərindən biridir. Qədim zamanlarda karvana çıxan türk ordu əsgərləri xamralı çörəyini azuqə kimi götürərlərmiş. Tez bayatlamadığından uzun yol üçün hazırlanır. Bərkidikcə ocaq daşı üzərində isidib təzə çörək halına gətirib yeyilərmiş. Mir.az xamralı çörəyinin reseptini təqdim edir.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

5-6 ədəd nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

20 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

30 dəqiqə

Tərkibi:

5 stəkan un
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı şəkər tozu
2 çay qaşığı maya
2 stəkan ilıq su

Hazırlanma qaydası:

Əvvəlcə unu dərin bir qabda ələyin və üzərinə duz əlavə edib qarışdırın.
Başqa bir qabda ilıq suya maya və şəkər tozu töküb qarışdırın və mayalanması üçün bir neçə dəqiqəlik kənara qoyun.
Mayalı qarışığı unlu qarşığa əlavə edib qarışdırın. Qalan ilıq suyu da az-az əlavə edib xəmir yoğurun. Xəmirin üzərini yaxşıca örtüb isti yerdə təxminən 1-1,5 saat mayalandırın. Mayalanan xəmirdən 5-6 ədəd kündə hazırlayın. Kündələri 10-15 dəqiqə dincəlməsi üçün kənara qoyun. Hazır kündələri bir-bir əlinizlə üzərindən basaraq bir barmaq ölçüsündə yayıb sac və ya qalın tavada iki tərəfli bişirin.

NUŞ OLSUN😋.

Şərhlər 2

Şərh Yaz
  1. Qonaq Sabina
    Qonaq Sabina
    Qonaq
    O vaxt şəkər tozu yoxuydu
  2. Qonaq Aynur
    Qonaq Aynur
    Qonaq
    Bərəkətli olsun

Şərh Yaz