Ayaqlarınız Yerdən Kəsilsin: Kökün Yuxusu Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Şərbətli desertlərdən daha yüngül, südlü desertlərdən daha asan olan bu ləzzətli kökün yuxusu resepti çay saatları, dəvət masaları və xüsusi günlər üçün çox uyğun olan desert reseptidir. Xüsusilə yemək hazırlamaq üçün az vaxtınız varsa, tez bir zamanda hazırlayıb soyuducuda saxlayaraq işinizi xeyli asanlaşdıra bilərsiniz.
Dekoru və təqdimatı öz zövqünüzə uyğunlaşdırıla bilən bu ləzzətli kökün yuxusu reseptini kokos, badam və püstə ilə bəzəyə bilər, ya da əzilmiş fındıq, əzilmiş qoz kimi digər qoz-fındıqlarla süfrəyə verə bilərsiniz. Gəlin sizi bu ləzzətli yerkökü yuxu resepti üçün mətbəxə aparaq!
Şərbətli desertlərdən daha yüngül, südlü desertlərdən daha asan olan bu ləzzətli kökün yuxusu resepti çay saatları, dəvət masaları və xüsusi günlər üçün çox uyğun olan desert reseptidir. Xüsusilə yemək hazırlamaq üçün az vaxtınız varsa, tez bir zamanda hazırlayıb soyuducuda saxlayaraq işinizi xeyli asanlaşdıra bilərsiniz.
Dekoru və təqdimatı öz zövqünüzə uyğunlaşdırıla bilən bu ləzzətli kökün yuxusu reseptini kokos, badam və püstə ilə bəzəyə bilər, ya da əzilmiş fındıq, əzilmiş qoz kimi digər qoz-fındıqlarla süfrəyə verə bilərsiniz. Gəlin sizi bu ləzzətli yerkökü yuxu resepti üçün mətbəxə aparaq!
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
12 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
6 dəqiqəTərkibi:
7 ədəd kök5 xörək qaşığı nişasta
1 stəkan su
1 ədəd limonun suyu
2 stəkan şəkər tozu
1 paket vanilin
1 ədəd limonun qabığı
1 paket petibor biskvit ( petite beurre )
Hazırlanma qaydası:
Kökü qaynadıb püre halına gətirin.
Ocağın üzərinə kök püresi, nişasta, su, limon suyu, şəkər tozu və vanili qoyub qarışdıraraq bişirin.
Limon qabığını əlavə edib qarışdırın.
Məhlul qatılaşdıqda çırpma teli ilə çırpın.
Şüşə qaba (Borcama) bir sıra petibör ,bir sıra köklü qarışımdan ibarət təbəqələr düzəldin.Üst təbəqənin kök təbəqəsi olduğundan əmin olun.
Süfrəyə verməzdən əvvəl 4 saat soyuducuda saxlayın.
İstədiyiniz kimi bəzədikdən sonra dilimləyərək süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Ocağın üzərinə kök püresi, nişasta, su, limon suyu, şəkər tozu və vanili qoyub qarışdıraraq bişirin.
Limon qabığını əlavə edib qarışdırın.
Məhlul qatılaşdıqda çırpma teli ilə çırpın.
Şüşə qaba (Borcama) bir sıra petibör ,bir sıra köklü qarışımdan ibarət təbəqələr düzəldin.Üst təbəqənin kök təbəqəsi olduğundan əmin olun.
Süfrəyə verməzdən əvvəl 4 saat soyuducuda saxlayın.
İstədiyiniz kimi bəzədikdən sonra dilimləyərək süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz