Ağızda Dağılır: Portağallı Peçenye Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Qış fəsli gəldikdə bol olan portağal bir çox desertlərə, şirniyyatlara yüngül və təravətli ətir bəxş edir.Şübhəsiz ki ,peçenye ən ləzzətli portağal dadını hiss etdiyimiz reseptlərdən biridir. Əlbəttə ki, söhbət bir az çatlamış və şəkər tozu ilə örtülmüş dadlı ev peçenyelərindən gedir. Hər evdə bişirilən bu ləzzət eyni zamanda çay, qəhvə və ilıq südün ən ləzzətli yoldaşından biridir.Mir.az portağallı peçenye reseptini təqdim edir.
Qış fəsli gəldikdə bol olan portağal bir çox desertlərə, şirniyyatlara yüngül və təravətli ətir bəxş edir.Şübhəsiz ki ,peçenye ən ləzzətli portağal dadını hiss etdiyimiz reseptlərdən biridir. Əlbəttə ki, söhbət bir az çatlamış və şəkər tozu ilə örtülmüş dadlı ev peçenyelərindən gedir. Hər evdə bişirilən bu ləzzət eyni zamanda çay, qəhvə və ilıq südün ən ləzzətli yoldaşından biridir.Mir.az portağallı peçenye reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
24 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
40 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
- 2 ədəd yumurta (1 sarısı ayrılacaq)
- 1 stəkan qatıq
- 1 stəkan maye yağ
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 ədəd portağalın qabığı
- 1 paket vanil
- 1 paket qabartma tozu
- 3,5 stəkan un
- 1 ədəd yumurta sarısı (ayırdığınız)
- 2 xörək qaşığı şəkər tozu
Üzəri üçün:
Hazırlanma qaydası:
Bir qaba bir yumurta və bir yumurtanın ağı, şəkər tozu, qatıq, yağ və portağal qabığını əlavə edib qarışdırın.( İstəsəniz damla şokolad da əlavə edə bilərsiniz. )
Qabartma tozu və vanili əlavə etdikdən sonra unu nəzarətli şəkildə əlavə edib qulaq məməsi kimi xəmir yoğurun. ( Vaxtınız varsa,30 dəqiqəlik soyuducuya qoyun.)
Hazırladığınız xəmirdən iri qoz parçaları götürüb əlinizdə yumrulayın və yağlı kağızla sərilmiş soba qabına qoyun. Üzərinə yumurta sarısı çəkib,şəkər tozuna batırıb yenidən soba qabına qoyun.
Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada üstü qızılı rəng alana qədər təxminən 15 dəqiqə bişirin. Sobadan çıxarıb portağal qabığı ilə bəzəyib çay və ya qəhvənin yanında süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Qabartma tozu və vanili əlavə etdikdən sonra unu nəzarətli şəkildə əlavə edib qulaq məməsi kimi xəmir yoğurun. ( Vaxtınız varsa,30 dəqiqəlik soyuducuya qoyun.)
Hazırladığınız xəmirdən iri qoz parçaları götürüb əlinizdə yumrulayın və yağlı kağızla sərilmiş soba qabına qoyun. Üzərinə yumurta sarısı çəkib,şəkər tozuna batırıb yenidən soba qabına qoyun.
Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada üstü qızılı rəng alana qədər təxminən 15 dəqiqə bişirin. Sobadan çıxarıb portağal qabığı ilə bəzəyib çay və ya qəhvənin yanında süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz