Darçın Qoxulu : Almalı Bulud Çörəyi Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
İngilis ənənəvi yorkşir pudinqi reseptindən ilham alaraq, biz onu şirin muffin reseptinə çevirdik və lazımi mövsümdə alma ilə ədviyyatlı içlik hazırladıq. Yumşaq teksturası və üzərindəki pudra şəkəri ilə qış mövsümündə süfrələrinizə yaraşacaq.
Mir.az asan hazırlanması və forması ilə qonaqlarınızı təəccübləndirəcək almalı bulud çörəyi reseptini təqdim edir.
İngilis ənənəvi yorkşir pudinqi reseptindən ilham alaraq, biz onu şirin muffin reseptinə çevirdik və lazımi mövsümdə alma ilə ədviyyatlı içlik hazırladıq. Yumşaq teksturası və üzərindəki pudra şəkəri ilə qış mövsümündə süfrələrinizə yaraşacaq.
Mir.az asan hazırlanması və forması ilə qonaqlarınızı təəccübləndirəcək almalı bulud çörəyi reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
2 ədəd yumurta1/2 stəkan süd
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çimdik duz
1/2 stəkan un
İçlik üçün:
1 ədəd alma (kub formada doğranmış)
1/2 ədəd limonun suyu
1/2 ədəd limonun qabığı
2 xörək qaşığı şəkər tozu
1.5 xörək qaşığı əzilmiş qoz ləpəsi
1 çay qaşığı darçın
Qəlibi yağlamaq üçün:
6 xörək qaşığı maye yağ
Üzəri üçün:
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1/2 çay qaşığı darçın
Hazırlanma qaydası:
Yumurtaları yaxşıca çalıb üzərinə süd, şəkər tozu və duz əlavə edib çalmağa davam edin.
Sonda unu əlavə edib qarışdırın və 1 saat soyuducuya yerləşdirin.
Muffin kek qablarının hər birini 1 xörək qaşığı yağla yağlayıb 220 dərəcədə sobada 10 dəqiqə qızdırın.
Sonra xəmiri yarıya qədər muffin qablarını tökün və sobada 220 dərəcədə 20 dəqiqə bişirin.
Almalı içlik üçün almaları kub formasında doğrayın. Üzərinə şəkər tozu, qoz, limon suyu və limon qabığını əlavə edib tavada yumşalana qədər bişirin və ocaqdan almamışdan əvvəl darçın əlavə edin.
Almalı içliyi bişmiş bulud çörəyinin içi boş hissələrinə qoyun və üzərinə pudra şəkər səpib çay və ya qəhvənin yanında süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Sonda unu əlavə edib qarışdırın və 1 saat soyuducuya yerləşdirin.
Muffin kek qablarının hər birini 1 xörək qaşığı yağla yağlayıb 220 dərəcədə sobada 10 dəqiqə qızdırın.
Sonra xəmiri yarıya qədər muffin qablarını tökün və sobada 220 dərəcədə 20 dəqiqə bişirin.
Almalı içlik üçün almaları kub formasında doğrayın. Üzərinə şəkər tozu, qoz, limon suyu və limon qabığını əlavə edib tavada yumşalana qədər bişirin və ocaqdan almamışdan əvvəl darçın əlavə edin.
Almalı içliyi bişmiş bulud çörəyinin içi boş hissələrinə qoyun və üzərinə pudra şəkər səpib çay və ya qəhvənin yanında süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz