Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Ton balığı resepti: Pomidor soslu ton balığı necə hazırlanır?

Ton balığı resepti: Pomidor soslu ton balığı necə hazırlanır?

21
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
460 calories, 4 grams fat
Ton balığı resepti: Pomidor soslu ton balığı necə hazırlanır?

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Balıq resepti.
Biz adətən tuna balığını salat və makaron kimi reseptlərdə istifadə edirik, amma əslində isti yeməklər hazırlamaq üçün də çox uyğundur Məsələn, bu gün dedik ki, zülalla zəngin ton balığını pomidor sousu ilə bişirmək necə olardı, həqiqətən dadlı yemək oldu. Resept aşağıda...

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

4 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

30 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

60 dəqiqə

Tərkibi:

  • 4 ton balığı filesi
  • 1 konservləşdirilmiş pomidor
  • 1 soğan
  • 2 xörək qaşığı zeytun yağı
  • Yarım stəkan ağ sirkə
  • 12 qara zeytun
  • 100 ml litr su
  • Reyhan
  • Duz
  • Qara istiot

Hazırlanma qaydası:

Soğanı soyun və incə doğrayın. Pomidoru süzün. Tavada zeytun yağını qızdırın və ton balığını hər iki tərəfə qızardın. Pomidor və zeytun əlavə edin. Sirkə əlavə edin və bir az qaynadıqdan sonra suyu əlavə edin, balıqlarınıza duz və istiot əlavə edin. Pişirmə prosesi başa çatdıqdan sonra qapağı açın. Tuna balığını sousla birlikdə xidmət boşqablarına götürün. Fesleğen yarpaqları ilə bəzəyib xidmət edin.



Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz