Keçmişdən Gələn Dad: Bosniya Mantısı Resepti
Yemək Haqqında:
Bosniya mətbəxindən Mantı resepti.
Bosniya mantısını hazırlamaq üçün əvvəlcə xəmir topları hazırlanır və hər biri bir-bir açılır. Yağlanmış xəmir bir-birinin üstünə qoyulur və yenidən yuvarlanır ki, iri lif şəklində hazırlanır. Xəmir kvadrat formada kəsilir və içinə qiymə doldurulur. Bu ləzzətli yeməyi hazırlamaq üçün müəyyən səy tələb olunur, lakin nəticə mütləq dadına dəyər.
Bosniya mantısını hazırlamaq istəyirsinizsə, reseptə nəzər salıb mətbəxə keçə bilərsiniz. Bu ləzzətli yeməyi axşam yeməyində dadmaq əla fikir olardı.
Bosniya mantısını hazırlamaq üçün əvvəlcə xəmir topları hazırlanır və hər biri bir-bir açılır. Yağlanmış xəmir bir-birinin üstünə qoyulur və yenidən yuvarlanır ki, iri lif şəklində hazırlanır. Xəmir kvadrat formada kəsilir və içinə qiymə doldurulur. Bu ləzzətli yeməyi hazırlamaq üçün müəyyən səy tələb olunur, lakin nəticə mütləq dadına dəyər.
Bosniya mantısını hazırlamaq istəyirsinizsə, reseptə nəzər salıb mətbəxə keçə bilərsiniz. Bu ləzzətli yeməyi axşam yeməyində dadmaq əla fikir olardı.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
90 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
40 dəqiqəTərkibi:
- 5 stəkan un
- 2 stəkan isti su
- 1 çay qaşığı duz
- 400 qram orta yağlı mal əti
- 1 orta soğan, qızardılmış
- 1 çay qaşığı duz
- 1 çay qaşığı qara bibər
- 200 qram ərinmiş kərə yağı
- 1 çay stəkanı yağ
- 2 stəkan sarımsaqlı qatıq
- 1 xörək qaşığı günəbaxan yağı
- 1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər
Dolması üçün qiymə:
Xəmir təbəqələrini yağlamaq üçün:
Servis üçün:
Hazırlanma qaydası:
Xəmir üçün; Su və duz qarışığına az-az un əlavə edib xəmiri yaxşıca yoğurun. Üzərini örtün və bir müddət gözləyin.
İçlik üçün bütün inqrediyentləri birləşdirilənə qədər qarışdırın.
Yağları bir sous qabına tökün və əriməsinə imkan verin.
Üzərində əmələ gələn köpüyü qaşıqla yığın.
Xəmiri səkkiz bərabər hissəyə bölün və təmiz bir parça ilə örtün.
Onlardan birini götürün və bir aralıq yaratmaq üçün açın. Bir boşqaba qoyun və hər tərəfinə kərə yağı çəkin.
Eyni şeyi digərlləri üçün də edin və onları bir-birinin üstünə yığın.
Onlardan birini dəzgahın üzərinə götürüb kənarlarından dartaraq incələyin. İncə çəkin. Bu mərhələdə onun yırtılması problem deyil.
İçlikdən müəyyən miqdarda götürün və zolaq şəklində düzün. Onu sıx şəkildə yuvarlayın.
Ruletinizdən hər biri dörd sm olan kiçik parçalara kəsin. Açıq kənarları aşağıdan birlikdə yuvarlayın.
Onları yağlanmış siniyə yan-yana düzün.
Əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada üstü qızılı rəng alana qədər təxminən 30 dəqiqə bişirin.
Onu sobadan çıxarın. Sarımsaqlı qatıq və yağla xidmət edin. Uğurlar.
İçlik üçün bütün inqrediyentləri birləşdirilənə qədər qarışdırın.
Yağları bir sous qabına tökün və əriməsinə imkan verin.
Üzərində əmələ gələn köpüyü qaşıqla yığın.
Xəmiri səkkiz bərabər hissəyə bölün və təmiz bir parça ilə örtün.
Onlardan birini götürün və bir aralıq yaratmaq üçün açın. Bir boşqaba qoyun və hər tərəfinə kərə yağı çəkin.
Eyni şeyi digərlləri üçün də edin və onları bir-birinin üstünə yığın.
Onlardan birini dəzgahın üzərinə götürüb kənarlarından dartaraq incələyin. İncə çəkin. Bu mərhələdə onun yırtılması problem deyil.
İçlikdən müəyyən miqdarda götürün və zolaq şəklində düzün. Onu sıx şəkildə yuvarlayın.
Ruletinizdən hər biri dörd sm olan kiçik parçalara kəsin. Açıq kənarları aşağıdan birlikdə yuvarlayın.
Onları yağlanmış siniyə yan-yana düzün.
Əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada üstü qızılı rəng alana qədər təxminən 30 dəqiqə bişirin.
Onu sobadan çıxarın. Sarımsaqlı qatıq və yağla xidmət edin. Uğurlar.
Şərhlər 0
Şərh Yaz