Qazan Kababı resepti və hazırlanma qaydası
![Qazan Kababı resepti və hazırlanma qaydası](/uploads/posts/2022-10/1666260627_Mir.az-maxresdefault.webp)
Yemək Haqqında:
Azərbaycan mətbəxindən Kabab resepti.
Bəzən insanın könlündən kabab keçsə də, kabab çəkməyə şəraiti olmur. Alternativ olaraq sizlərə qazan kababını təqdim edirik.
Bəzən insanın könlündən kabab keçsə də, kabab çəkməyə şəraiti olmur. Alternativ olaraq sizlərə qazan kababını təqdim edirik.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
- 1,5 kq ət
- 1 ç.q. duz
- 1 acı istiot
- 2 ç.q. zirə
- 1 kq soğan
- 100-150 q quyruq
- 100 q keşniş-şüyüd
- 2-3 çimdik qara istiot
Hazırlanma qaydası:
1. Əti tikələrə doğrayın. Duz, istiot, zirə vurun.
2. Soğanı təmizləyib halqa və yaxud yarımhalqa doğrayın.
3. Göyərtini yuyub-doğrayın. Quyruğu xırda doğrayın.
4. Qızdırılmış qazanın dibinə düzün. Üstündən ət tikələrini döşəyin.
5. Bir qat soğan döşəyib, üstünə göyərti səpin.
6. Sonra yenə ət döşəyin və ərzaq bitincə layları təkrarlayın.
7. Üstündən isə acı istiotu qoyun.
8. Ətin üstünə qapaq, yaxud dəmir ləyəni kip qoyun.
9. Əgər qapaq kifayət qədər ağır deyilsə və buxar onu qaldıra bilərsə, o zaman üstünə yük qoyun.
10. Qazan kababını vam odda bişirin.
11. Ət yağa düşüb qızarmağa başlayanda xüsusi səs çıxarır.
12. Çalışın, həmin məqamı ötürməyəsiniz: bu zaman qapağı götürüb qarışdırmaq lazımdır.
13. Sonra yenə qapağını örtüb daha 5-10 dəqiqə bişirin. Süfrəyə verərkən üstünə nar dənələyə bilərsiniz. Nuş olsun!
2. Soğanı təmizləyib halqa və yaxud yarımhalqa doğrayın.
3. Göyərtini yuyub-doğrayın. Quyruğu xırda doğrayın.
4. Qızdırılmış qazanın dibinə düzün. Üstündən ət tikələrini döşəyin.
5. Bir qat soğan döşəyib, üstünə göyərti səpin.
6. Sonra yenə ət döşəyin və ərzaq bitincə layları təkrarlayın.
7. Üstündən isə acı istiotu qoyun.
8. Ətin üstünə qapaq, yaxud dəmir ləyəni kip qoyun.
9. Əgər qapaq kifayət qədər ağır deyilsə və buxar onu qaldıra bilərsə, o zaman üstünə yük qoyun.
10. Qazan kababını vam odda bişirin.
11. Ət yağa düşüb qızarmağa başlayanda xüsusi səs çıxarır.
12. Çalışın, həmin məqamı ötürməyəsiniz: bu zaman qapağı götürüb qarışdırmaq lazımdır.
13. Sonra yenə qapağını örtüb daha 5-10 dəqiqə bişirin. Süfrəyə verərkən üstünə nar dənələyə bilərsiniz. Nuş olsun!
Şərhlər 0
Şərh Yaz