Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Kababların Şahı - Xan Kababı Resepti və Hazırlanma Qaydası

Kababların Şahı - Xan Kababı Resepti və Hazırlanma Qaydası

6 102
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
435 calories, 4 grams fat
Kababların Şahı - Xan Kababı Resepti və Hazırlanma Qaydası

Yemək Haqqında:

Azərbaycan mətbəxindən Kabab resepti.
Azərbaycan mətbəxində “Xanların kababı” mənasını verən “Xan kababı” kimi bir yemək növü var. Lakin bu yeməyin orijinal adı ümumiyyətlə “Kan Kabab” deyil, tərcümədə o qədər də xoş səslənməyən “Qan Kababı” – qandan hazırlanmış şiş kababdır. Bu yemək Azərbaycan da daxil olmaqla müxtəlif türk xalqları tərəfindən hazırlanır. Xan kababı kabab sənətinin zirvəsi hesab olunur.

Bu gün bu yeməyin hazırlanmasında bir çox dəyişiklik var. İçalatla birlikdə, incə doğranmış tərəvəz və meyvələrdən, müxtəlif ədviyyatlar və dadlandırıcılardan istifadə olunur. Nar və qoz ilə xan kababı Azərbaycanda məşhurdur.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

4 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

25 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

35 dəqiqə

Tərkibi:

  • Quzunun iç piyi
  • Quyruq yağı
  • 1 kq ağ və qara ciyər
  • 1 ədəd böyrək və ürək
  • 3 ədəd soğan
  • 3 diş sarımsaq
  • 1 çay qaşığı reyhan qurusu
  • Yarım dəstə keşniş
  • 1 çay qaşığı kəklikotu
  • 1 çay qaşığı istiot
  • Duz

Hazırlanma qaydası:

Ciyərləri böyük hissələrə bölüb yaxşıca yuyun və üzərinə su töküb bişirin. Çox dağılacaq qədər deyil, çəngəllə asanlıqla götürülə biləcək qədər bişirin. Bişən ciyərləri kiçik kub formasında doğrayın (nə qədər kiçik olarsa, o qədər yaxşıdır).
Qara ciyərin üzərindəki pərdəni ayırın. Əgər qara ciyərin dadını sevmirsinizsə , digər hazırlığı etdiyiniz vaxtda qara ciyəri soyuq axan suyun altına qoyaraq yumşalda bilərsiniz. Bütün digər içalatları kəsdikdən sonra qara ciyəri sudan çıxarıb kağız dəsmalla qudurun və xırda-xırda doğrayın.
Ürəyi artıq piydən və qalın bölmələrdən təmizləyin. Qan laxtalarını yaxşıca yuyub, kiçik-kiçik doğrayın.
Quzu böyrəklərinin inək böyrəyindən fərqli olaraq güclü bir qoxusu yoxdur. Böyrəyi iki hissəyə ayırıb içərisindəki ağ hissəni ayırıb yaxşıca yuyun. Zövqə görə bir neçə dəqiqə qaynar suya yerləşdirə bilərsiniz. Daha sonra çıxarıb kiçik-kiçik doğrayın.
Quyruq yağını 1 sm kub formasında doğrayın.
Quzunun iç piyini də axan suyun altında yuyun. Daha sonra kvadrat formasında kəsin.
Soğanı, sarımsağı və göyərtini xırda doğrayın.
Bir qabda doğradığınız bütün içalatları, xırda doğranmış soğanı, sarımsağı, göyərtini, duzu və ədviyyatları əlavə edib qarışdırın. Alınmış içliyi kvadrat formasında doğranmış iç piyin içərisinə yerləşdirib kələm dolması kimi bükün. Bu qaydayla içliyi piylərə büküb bir qaba yerləşdirin. Daha sonra bu qabı soyuducuya yerləşdirin. Əgər iç piy çox zərif olarsa 2 dəfə bükə bilərsiniz. Hazır kababları soyuducudan götürüb şişlərə keçirin və ya dəmir manqalda bişirin.


NUŞ OLSUN?.



Şərhlər 2

Şərh Yaz
  1. Qonaq Teymur
    Qonaq Teymur
    Qonaq
    Bu başlığı yazanda düz yazın, xan kababı deyilən bir şey yoxdu. məntiqlə düşünüb yazın çoban kababidi özüdə adı çoban basdirmasi gedir. Ağzınıza gəldi gəlmədi, kimdənsə eşidib yazırsız tərəkəmə yeməyidir xan kababı deyilən heçnə yoxdu tərəkəmə basdirmasidi
  2. Qonaq Rövşən
    Qonaq Rövşən
    Qonaq
    Çoban kababı, xan elə kabab yeməz.Bildiyiniz şeylərdən yazın.

Şərh Yaz