Asan Hazırlanan Yumşaq Çiyələkli Keks
Yemək Haqqında:
Azərbaycan mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Təzə çiyələklərin mövsümü bitməmiş yumşaq və ləzzətli keks hazırlaya bilərsiniz. Asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz çiyələkli keks reseptini təqdim edirik.
Təzə çiyələklərin mövsümü bitməmiş yumşaq və ləzzətli keks hazırlaya bilərsiniz. Asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz çiyələkli keks reseptini təqdim edirik.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
45 dəqiqəTərkibi:
2 ədəd yumurta0.5 stəkan şəkər tozu
0.5 stəkan maye yağ
0.5 stəkan un
1 stəkan süd
1 paket qabartma tozu
Qəlibi yağlamaq üçün:
1 çay qaşığı kərə yağı
Üzəri üçün :
1 paket şant krem
1 stəkan süd
10-12 ədəd çiyələk
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə bir qabda 2 ədəd yumurta və şəkər tozunu mikserlə yaxşıca çırpın. Üzərinə 1 paket qabartma tozu, 1 stəkan süd, yarım stəkan maye yağı əlavə edib çırpmağa davam edin. Daha sonra hazır olan kütləyə yarım stəkan unu ələyin. Taxta qaşıqla və ya spatulayla ehtiyyatla qarışdırın. Kek qəlibini (baton formalı) kərə yağıyla yağlayın. Hazır kütləni qəlibə töküb əvvəlcədən 170 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 45 dəqiqə bişirin. Üzəri üçün bir qabda şanti kremin üzərinə süd əlavə edib mikserlə 3-4 dəqiqə qatlaşanadək çırpın. Bişib soyuyan keksin üzərinə çırpdığınız şanti kremi yaxın. Keksin üzərinə doğranmış çiyələkləri düzün.
Evdar.az
Evdar.az
Şərhlər 0
Şərh Yaz