Gürcü üslubu: Çaxoxbili Resepti
![Gürcü üslubu: Çaxoxbili Resepti](/uploads/posts/2022-11/Mir.az-caxoxbili-2-tarifi.webp)
Yemək Haqqında:
Gürcüstan mətbəxindən Toyuq yeməyi resepti.
Salam dostlar. Bu gün sizlərlə gürcü mətbəxində bir xeyli məşhur olan çox dadlı, qarışıq ədviyyatlı və tərəvəzli toyuq ragusunun hazırlanmasını bölüşmək istəyirəm. Hazırlayın və necə dadlı olduğunu özünüz görün!
Salam dostlar. Bu gün sizlərlə gürcü mətbəxində bir xeyli məşhur olan çox dadlı, qarışıq ədviyyatlı və tərəvəzli toyuq ragusunun hazırlanmasını bölüşmək istəyirəm. Hazırlayın və necə dadlı olduğunu özünüz görün!
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
- 1 ədəd toyuq
- 2 ədəd baş soğan
- 3 ədəd bolqar bibəri (bolqar bibəri)
- 3 ədəd pomidor
- 3-4 diş sarımsaq
- 100 qram kərə yağı
- 2 xörək qaşığı qarğıdalı yağı
- 1 çay qaşığı ədviyyat qarışığı (Gürcü ədviyyat qarışığı) (xmeli suneli)
- 1 çay qaşığı duz
- 1/2 çay qaşığı qara bibər
- 1/2 çay qaşığı paprika
- 1 çay qaşığı paprika
- 1/2 dəstə keşniş
- 1/2 dəstə yaşıl soğan
Hazırlanma qaydası:
Yağı iri tavada əridin.
Toyuğu əlavə edib yağda hər tərəfini bir az qızardın (çox qızarmasın).
Soğanı tavaya əlavə edib, 10 dəqiqə hərdən qarışdıra-qarışdıra bişirin.
Pomidoru əlavə edib, qapağını örtün və 30 dəqiqə ərzində, yaxud toyuq bişənə qədər bişirin.
Sarımsaq, göyərti, acı bibər, zövqə görə duz-istiotu əlavə edin.
Qapağı yenidən örtün və 5 dəqiqə də bişirin.
Yemək hazırdır.
Çörəklə süfrəyə verin.
Toyuğu əlavə edib yağda hər tərəfini bir az qızardın (çox qızarmasın).
Soğanı tavaya əlavə edib, 10 dəqiqə hərdən qarışdıra-qarışdıra bişirin.
Pomidoru əlavə edib, qapağını örtün və 30 dəqiqə ərzində, yaxud toyuq bişənə qədər bişirin.
Sarımsaq, göyərti, acı bibər, zövqə görə duz-istiotu əlavə edin.
Qapağı yenidən örtün və 5 dəqiqə də bişirin.
Yemək hazırdır.
Çörəklə süfrəyə verin.
Şərhlər 0
Şərh Yaz