Bal da Köməyə Gəlmiş : Portağallı Toyuq Qızartması Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Toyuq filesi ən yumşaq hissələrdən biridir. Bir az çox bişirsəniz quru qalacaq, az bişirmək imkanı isə yoxdur. Deyək ki, düz bişirdiniz, indi dadsız bir şeyə çevrilmə ehtimalı var.Bununla belə, söhbət toyuqun sümüksüz, ən sadə və zülalla zəngin hissəsindən gedir. Ona layiq olduğu ətri , dadı vermənin, quru və dadsız olmaması üçün bir sirrimiz var. Bu sirr ətirlidir, bu sirr portağal suyunun özüdür.
Əvvəlcədən kiçik marinasiya prosesindən keçən toyuq filesi daha sonra bal və portağal suyu ilə birləşir.Qızardılmış soğan, qara bibər tozu və kəklikotunun ləzzətləri ilə qarışdırılaraq, yüksəldikcə ləzzətini daha da yüksəldir. Meyvəsinin özünü, şirəsini və hətta qabıqlarını əlavə etdiyimiz ən gözəl nümunə portağal ilə qızardılmış toyuqdur.
Toyuq filesi ən yumşaq hissələrdən biridir. Bir az çox bişirsəniz quru qalacaq, az bişirmək imkanı isə yoxdur. Deyək ki, düz bişirdiniz, indi dadsız bir şeyə çevrilmə ehtimalı var.Bununla belə, söhbət toyuqun sümüksüz, ən sadə və zülalla zəngin hissəsindən gedir. Ona layiq olduğu ətri , dadı vermənin, quru və dadsız olmaması üçün bir sirrimiz var. Bu sirr ətirlidir, bu sirr portağal suyunun özüdür.
Əvvəlcədən kiçik marinasiya prosesindən keçən toyuq filesi daha sonra bal və portağal suyu ilə birləşir.Qızardılmış soğan, qara bibər tozu və kəklikotunun ləzzətləri ilə qarışdırılaraq, yüksəldikcə ləzzətini daha da yüksəldir. Meyvəsinin özünü, şirəsini və hətta qabıqlarını əlavə etdiyimiz ən gözəl nümunə portağal ilə qızardılmış toyuqdur.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
1 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
2 ədəd toyuq filesi1 ədəd orta ölçü soğan
1 diş sarımsaq
1 ədəs portağalın şirəsi
1 çay qaşığı portağalın qabığı ( sürtgəcdən keçilmiş )
3 xörək qaşığı zeytun yağı
1 xörək qaşığı bal
2 çay qaşığı təzə üyüdülmüş qara bibər
1 çay qaşığı kəklikotu
2 çay qaşığı duz
Hazırlanma qaydası:
Toyuq filesini incə doğrayın və üzərinə 1 çay qaşığı duz, 1 çay qaşığı qara bibər, əzilmiş sarımsaq və 2 xörək qaşığı zeytun yağı əlavə edib yaxşıca qarışdırın və təxminən 15 dəqiqəlik kənara qoyun.
Bu vaxt soğanı soyub incə doğrayın.
Zeytun yağı, soğan və sarımsağı tavaya əlavə edib qızardın.
Üzərinə marinadlanmış toyuğu əlavə edib qızartmağa davam edin.
Toyuq bişən vaxt portağal suyu, portağal qabığı və balı əlavə edin.
Üzərinə duz, istiot və kəklikotu səpib qapağını bağlayın və suyu çəkilənə qədər bişirməyə davam edin.
Suyu çəkildikdə ocaqdan götürüb süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Bu vaxt soğanı soyub incə doğrayın.
Zeytun yağı, soğan və sarımsağı tavaya əlavə edib qızardın.
Üzərinə marinadlanmış toyuğu əlavə edib qızartmağa davam edin.
Toyuq bişən vaxt portağal suyu, portağal qabığı və balı əlavə edin.
Üzərinə duz, istiot və kəklikotu səpib qapağını bağlayın və suyu çəkilənə qədər bişirməyə davam edin.
Suyu çəkildikdə ocaqdan götürüb süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz