Limonlu , gözəl ətri ,dadı olan ‘’Çat Kurabiyə’’ resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Yumşaq, ağızda dağılan , limonun esrarəngiz qoxusu ilə sizə ləzzət verən bir dad- Çat kurabiyə
Yumşaq, ağızda dağılan , limonun esrarəngiz qoxusu ilə sizə ləzzət verən bir dad- Çat kurabiyə
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
12 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
1 ədəd yumurta4 xörək qaşığı şəkər tozu
Yarım stekan duru yağ
1 ədəd limon qabığı
Yarı limonun suyu
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
1,5 stekan un
Üzəri üçün :
1 stekan şəkər kirşanı ( pudra şəkər )
Hazırlanma qaydası:
Dərin bir qabda un istisna olmaqla, bütün ərzaqları bir-bir əlavə edib çəngəl ilə çalın. Sonra unu ələyərək əlavə edib yoğurmağa başlayın.
Xəmiriniz əllərinizə bir az yapışqan və yumşaq bir tutarlılığa malik olmalıdır. Xəmir hazır olduqdan sonra onu qoz böyüklüyündə toplar şəklində düzəldib hamısını şəkər kirşanı( pudra şəkəri ) ilə örtün.
Sobada 180 dərəcədə 15 dəqiqə bişirin. Rəngini itirməməlidir.
İstəsəniz sobadan götürdükdən sonra üzərinə şəkər kirşanı ( pudra şəkər ) səpə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN?.
Xəmiriniz əllərinizə bir az yapışqan və yumşaq bir tutarlılığa malik olmalıdır. Xəmir hazır olduqdan sonra onu qoz böyüklüyündə toplar şəklində düzəldib hamısını şəkər kirşanı( pudra şəkəri ) ilə örtün.
Sobada 180 dərəcədə 15 dəqiqə bişirin. Rəngini itirməməlidir.
İstəsəniz sobadan götürdükdən sonra üzərinə şəkər kirşanı ( pudra şəkər ) səpə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz