Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Üzəri Də Xırt-Xırt : Qozlu Peçenye Resepti

Üzəri Də Xırt-Xırt : Qozlu Peçenye Resepti

466
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
1920 calories, 19 grams fat
Üzəri Də Xırt-Xırt : Qozlu Peçenye Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Hər cür peçenye fərqli xoşbəxtlik mənbəyidir. Xüsusən də kərə yağı ilə hazırlanaraq ağızda dağılan olanda yemək başqa ləzzətə çevrilir. İndi hazırlayacağınız peçenye sizin kefinizi daha da artıracaq.Üzərinə qoz əlavə edib xırtıldayan, ağızda dağılan bir peçenye hazırlamağa nə deyirsiz? Bu resepti qaçırmaq olmaz.Çayınızı bütün dadı ilə müşayiət edəcək ləzzətli qozlu peçenye reseptini mir.az saytı sizə təqdim edir. Sevimli peçenye reseptlərinizə namizəd olan bu ləzzəti mütləq sınayın.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

19 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

15 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

20 dəqiqə

Tərkibi:

  • 125 qram otaq temperaturunda kərə yağı
  • 1/2 stəkan duru yağ
  • 1 ədəd yumurta
  • 1 ədəd yumurta sarısı
  • 1 stəkan şəkər tozu
  • 1 stəkan qarğıdalı nişastası
  • 1 paket qabartma tozu
  • 1 paket vanil
  • 3,5 stəkan un

  • Üzəri üçün:
  • 1 ədəd yumurta ağı
  • 1 stəkan qoz ləpəsi ( iri doğranmış )
  • Qozlu peçenye resepti necə hazırlanır?
  • Xəmir üçün un istisna olmaqla bütün inqrediyentləri bir qaba götürüb əlinizlə yaxşıca yoğurun.
  • pekan peçenyesi1
  • Unu tədricən əlavə edin və ələ yapışmayan xəmir əldə etmək üçün yoğurmağa davam edin.
  • pekan peçenyesi2
  • Aldığınız xəmirdən qozdan bir az böyük götürüb əlinizlə yuvarlayın.
  • pekan peçenyesi3
  • Hazırladığınız peçenyeləri əvvəlcə yumurta ağına, sonra isə qoza batırıb soba nimçəsinə qoyun. Bu şəkildə bütün inqrediyentləri nimçəyə yerləşdirin və əvvəlcədən isidilmiş 175 dərəcə sobada üstləri yüngülcə qızarana qədər təxminən 20 dəqiqə bişirin.
  • pekan peçenyesi 4
  • Daha xırtıldayan peçenyeləri sevirsinizsə, bişirmə vaxtına daha 5 dəqiqə əlavə edə bilərsiniz. Sobadan çıxarın və isti olanda xidmət edin. Uğurlar!

Hazırlanma qaydası:

Xəmir üçün un istisna olmaqla bütün inqrediyentləri bir qaba qoyub əlinizlə yoğurun.
Unu az-az əlavə edin və ələ yapışmayan xəmir əldə etmək üçün yoğurmağa davam edin.
Aldığınız xəmirdən qozdan bir az böyük kündələr edib əlinizlə yumrulayın.
Hazırladığınız peçenyeləri əvvəlcə yumurta ağına, sonra isə qoza batırıb soba qabına qoyun.Bu şəkildə bütün inqrediyentləri sobaya yerləşdirib əvvəlcədən isidilmiş 175 dərəcə sobada üstləri yüngülcə qızarana qədər təxminən 20 dəqiqə bişirin.
Daha xırtıldayan peçenyeləri sevirsinizsə, bişirmə vaxtına daha 5 dəqiqə əlavə edə bilərsiniz. Sobadan çıxarıb isti halda servis edin.


NUŞ OLSUN ?



Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz