“Ətli Kartof” yeməyi resepti
Yemək Haqqında:
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
25 dəqiqəTərkibi:
400 qram dana əti2 ədəd kartof
1 ədəd soğan
1 xörək qaşığı bibər tomatı
2,5 stəkan su
2,5 xörək qaşığı zeytun və ya kərə yağı
2 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
Hazırlanma qaydası:
Əti qazana qoyub orta odda rəngi dəyişib şirəsi çıxana qədər qovurun. Sonra üzərinə 2 stəkan qaynar su əlavə edib suyu çəkilənə qədər vam odda bişirin.Bişdikdən sonra zeytun yağı və incə doğranmış soğanı və sarımsağı əlavə edib qovurun. Qovurduqdan sonra uzərinə bibər tomatı töküb yeniden qovurma prosesini davam edin.
Qazana kub şəklində doğranmış kartofu,2 stəkan qaynar suyu ,duz və istiotu əlavə edib suyu çəkilənə qədər vam odda bişirin.
Kartofun bişdiyini yoxlayın və ocağı söndürün. İsti servis edin.
Qazana kub şəklində doğranmış kartofu,2 stəkan qaynar suyu ,duz və istiotu əlavə edib suyu çəkilənə qədər vam odda bişirin.
Kartofun bişdiyini yoxlayın və ocağı söndürün. İsti servis edin.
Şərhlər 0
Şərh Yaz