Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Sobada “ Holland Pendirli Kartof Pürəsi “ resepti

Sobada “ Holland Pendirli Kartof Pürəsi “ resepti

83
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
815 calories, 8 grams fat
Sobada “ Holland Pendirli Kartof Pürəsi “ resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Hər kəs kartof pürəsi edər,amma bu kartof pürəsi tam fərqli hazırlanmaya və dada malikdir. Sizdə elə indi “Holland Pendirli Kartof Pürəsi “ hazırlayın. Dadına doya bilməyəcəksiz.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

8 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

25 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

15 dəqiqə

Tərkibi:

6 ədəd kartof
4 xörək qaşığı kərə yağı
3/4 stəkan isti süd
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
( Zövqə görə istədiyiniz ədviyyat və göyərti qurusu əlavə edə bilərsiz )

Üzəri üçün:
200 qram rəndələnmiş holland pendiri

Hazırlanma qaydası:

Kartofu soyub, duz əlavə edib ocağa bişməyə qoyun.Bişdikdən sonra suyunu süzüb isti halda üzərinə kərə yağı əlavə edib əzin.Yenidən az-az ilıq südü də əlavə edib əzməyə davam edin.Yumşaq, hamar bir tutarlılığa sahib olana qədər bu prosesi davam etdirin.
Sonra duz və ədviyyat əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Yağlanmış soba qabına və ya şüşə qaba qoyub üstünə holland pendiri səpin.
Əvvəlcədən 180 dərəcədə isidilmiş sobada qızılı rəng alana qədər bişirin.
Sonra çıxarıb otaq temperaturunda bir müddət dincəldikdən sonra dilimləyib süfrəyə verin.


NUŞ OLSUN ?.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz