Türkiyə Mətbəxindən Kuru Fasulye Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Türkiyə mətbəxində sulu , qazan yeməklərinin şahı olan Kuru Fasulyenin dadına söz ola bilməz. Birdə bu yeməyə ət və ət suyunun atıldığını düşünün. Yaxşı bişmiş ətlər quru lobyalarla birləşdiyində ortaya möhtəşəm , ləzzətli bir yemək çıxır. İndi sizdə mətbəxə keçib sınaya bilərsiz.
Türkiyə mətbəxində sulu , qazan yeməklərinin şahı olan Kuru Fasulyenin dadına söz ola bilməz. Birdə bu yeməyə ət və ət suyunun atıldığını düşünün. Yaxşı bişmiş ətlər quru lobyalarla birləşdiyində ortaya möhtəşəm , ləzzətli bir yemək çıxır. İndi sizdə mətbəxə keçib sınaya bilərsiz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
50 dəqiqəTərkibi:
- 2 stəkan quru lobya
- 2 ədəd orta ölçü soğan
- 300 qram mal əti
- 2 xörək qaşığı duru yağ
- 1 xörək qaşığı kərə yağı
- 2 xörək qaşığı bibər pastası (və ya tomat pastası)
- 1 çay qaşığı duz
- 1 çay qaşığı kimyon
- 1 çay qaşıgı qara bibər
Hazırlanma qaydası:
- Bir gecə əvvəldən lobyaların üzərinə kifayət qədər su əlavə edib səhərə qədər gözləyin.
- Səhərisi lobyaların suyunu süzüb yaxşıca yuyun. Qazana töküb üzərini örtəcək qədər su əlavə edib qaynatmağa başlayın, lobya qaynayanda suyunu boşaldın.
- Ayrı bir qazanda kub-kub doğradığınız əti qaynatmağa başlayın.Bişdiyi zaman əti çıxarıb , suyunu saxlayın.
- Kərə yağı və zeytun yağını tavada qızdırdıqdan sonra doğranmış soğanları əlavə edin.
- Soğanlar qovrulduqdan sonra üzərinə qaynadılmış əti əlavə edib azca qovurun.
- Soğan və ətin üzərinə tomat pastasını əlavə edib qoxusu gələnə qədər qovurun. Sonra lobyanı əlavə edib qarışdırın.
- Bütün inqrediyentlərə duz və isti su və ya et suyunu əlavə etdikdən sonra bişirməyə başlayın.
- Lobya və ət əvvəlcədən qaynadılıb bişdiyi üçün yeməyiniz ən geci 15 dəqiqəyə hazır olacaq.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz