Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Zeytun Yağlı Yarpaq Dolması Resepti

Zeytun Yağlı Yarpaq Dolması Resepti

116
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
540 calories, 5 grams fat
Zeytun Yağlı Yarpaq Dolması Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Hər an hər yerdə rahatlıqla yeyilə biləcəyi üçün hər zaman süfrələrin vaz keçilməz yeməyi olan ətli yarpaq dolması.
Yarpaq dolmasının içinin hazırlanmasından yarpağın bükülmə şəklinə qədər hər şey detaylı şəkildə mir.az saytında qeyd olunub. Buyurub sizdə baxıb hazırlaya bilərsiz.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

5 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

40 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

40 dəqiqə

Tərkibi:

250 qram turşu üzüm yarpaqları
(təzə də istifadə edə bilərsiniz)
300 qram az yağlı mal əti
2 ədəd soğan
Yarım stəkan düyü
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 çay qaşığı qara istiot
2-3 xörək qaşığı duru yağ
1 çay qaşığı duz

Sous üçün:
1 ədəd pomidor
1/2 stəkan duru yağ
2 xörək qaşığı duz
1.5 stəkan su

Hazırlanma qaydası:

Yarpaqları qaynar suda 4-5 dəqiqə saxlayıb sudan çıxarın.
Düyünü qaynar suda isladıb 30 dəqiqə gözləyib süzün.
Geniş və dərin bir qaba düyü, qiymə, doğranmış soğan, tomat pastası, duz, yağ və ədviyyatlar qoyub yoğurun.Dolmanı büküb qazana yerləşdirin.
Pomidorların qabığını soyub yağda qızardın, su, duz əlavə edib qarışdırın və 2-3 dəqiqə daha bişirib ocaqdan götürün.
Dolmanın üzərinə pomidor sousunu tökün.Bişirən zaman yarpaqların açılmaması üçün boşqabın üstünü aşağı çevirərək örtün.
Orta istilikdə qapağı bağlı halda bişirin.Zövqə görə bişdikdən sonra qatıqla isti halda servis edə bilərsiz.


NUŞ OLSUN ?.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz