Bal kimi bir şey - Bişmiş Balqabaq Deserti Resepti
![Bal kimi bir şey - Bişmiş Balqabaq Deserti Resepti](/uploads/posts/2022-11/Mir.az-bal-kabagi-tatlisi-yemekcom.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən desert resepti.
Narıncı rəngi və bala bənzər dadı ilə bu mövsümün ən gözəl ləzzətlərindən biridir! Həm duzlu, həm də şirin reseptlərdə çox məşhur olan balqabaq, həqiqətən də, xalqımızın bütün təbəqələri üçün ideal bir meyvədir. Bəli, balqabaq əslində bir meyvədir ?. Mövsümi məhsul olduğundan və onu istifadə etmək üçün bir neçə ayımız olduğuna görə, mümkün qədər çox reseptlə balqabaq istifadə etməliyik.
Narıncı rəngi və bala bənzər dadı ilə bu mövsümün ən gözəl ləzzətlərindən biridir! Həm duzlu, həm də şirin reseptlərdə çox məşhur olan balqabaq, həqiqətən də, xalqımızın bütün təbəqələri üçün ideal bir meyvədir. Bəli, balqabaq əslində bir meyvədir ?. Mövsümi məhsul olduğundan və onu istifadə etmək üçün bir neçə ayımız olduğuna görə, mümkün qədər çox reseptlə balqabaq istifadə etməliyik.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
8 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
180 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
90 dəqiqəTərkibi:
- 1,5 kiloqram balqabaq (təmizlənmiş)
- 750 qram dənəvər şəkər
- 2 mixək
- 1 çubuq darçın
- 2-3 xörək qaşığı qoz
Servis üçün:
Hazırlanma qaydası:
Balqabağı böyük parçalara ayırın, içindəki yumşaq hissələri, kənardakı bütün yaşıl hissələri çıxarın. Hər bir parçanın eyni ölçüdə olduğundan əmin olun. Balqabağı soyuq suda yuyun və üzərindəki suyun süzülməsini gözləyin.
Geniş, altı qalın və sobaya davamlı bir qazana şəkərin yarısından azını qoyun, balqabağı üst-üstə olmanda qazana qoyun, üst hissəsinin qazanın dibində olmasına diqqət edin.
Qalan şəkəri balqabağın üzərinə səpin. Qərənfil və darçın əlavə etdikdən sonra balqabağın üstünə yaş yağlı kağızı qoyun və üzərinə ağırlıq salması üçün boşqab qoyaraq otaq temperaturunda 2-3 saat saxlayın.
Balqabaq şirələrini buraxdıqda, üzərindəki boşqabı qaldırın və qazanı qapağı bağlı olaraq sobaya qoyun. İlk 15 dəqiqə qaynadığını görənə qədər yüksək xodda bişirin. Sonra balqabaq yumşaq olana qədər çox az xodda təxminən 40 dəqiqə daha bişirin.
Sobanı fansız rejimdə 120 dərəcə qızdırın.
Dibində qalan şərbəti bişmiş balqabaqların üzərinə tökün və qabı qapağı açıq və kağızı çıxarıb sobaya qoyun. Şərbət qatılaşana və bal formasına gələnə qədər təxminən 45 dəqiqə bişirin.
Sobadan çıxan balqabaqların üzərinə şərbət tökün və otaq temperaturuna gələnə qədər gözləyin.
İstəyirsinizsə, soyudulmuş balqabağını üstünə qoz və şərbətlə əlavə edərək süfrəyə qoya bilərsiniz.
Geniş, altı qalın və sobaya davamlı bir qazana şəkərin yarısından azını qoyun, balqabağı üst-üstə olmanda qazana qoyun, üst hissəsinin qazanın dibində olmasına diqqət edin.
Qalan şəkəri balqabağın üzərinə səpin. Qərənfil və darçın əlavə etdikdən sonra balqabağın üstünə yaş yağlı kağızı qoyun və üzərinə ağırlıq salması üçün boşqab qoyaraq otaq temperaturunda 2-3 saat saxlayın.
Balqabaq şirələrini buraxdıqda, üzərindəki boşqabı qaldırın və qazanı qapağı bağlı olaraq sobaya qoyun. İlk 15 dəqiqə qaynadığını görənə qədər yüksək xodda bişirin. Sonra balqabaq yumşaq olana qədər çox az xodda təxminən 40 dəqiqə daha bişirin.
Sobanı fansız rejimdə 120 dərəcə qızdırın.
Dibində qalan şərbəti bişmiş balqabaqların üzərinə tökün və qabı qapağı açıq və kağızı çıxarıb sobaya qoyun. Şərbət qatılaşana və bal formasına gələnə qədər təxminən 45 dəqiqə bişirin.
Sobadan çıxan balqabaqların üzərinə şərbət tökün və otaq temperaturuna gələnə qədər gözləyin.
İstəyirsinizsə, soyudulmuş balqabağını üstünə qoz və şərbətlə əlavə edərək süfrəyə qoya bilərsiniz.
Şərhlər 0
Şərh Yaz