Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Fəslin Gözəli : Balqabaqlı Tart Resepti

Fəslin Gözəli : Balqabaqlı Tart Resepti

184
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
815 calories, 8 grams fat
Fəslin Gözəli : Balqabaqlı Tart Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Balqabağı necə də çox sevirik... Hətta ,qış balqabaqlı desertsiz belə keçmir. Bol tahin, çoxlu qoz...
Bu dəfə balqabaqları sobaya qoyuruq.Sobadan çıxan kimi püre halına salınır. Bir az şəkər tozu, bir az darçın və təbii ki, qozla bir az bişirmə prosesi hazırlanır. Bizə çatmayan yeganə şey ağzınızda əriyən ləzzətli tart xəmiridir!

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

8 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

35 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

15 dəqiqə

Tərkibi:

1/2 ədəd balqabaq
1 çay qaşığı darçın
1 çay qaşığı nişasta
1/2 stəkan əzilmiş qoz ləpəsi
1/2 stəkan şəkər tozu

Tart xəmiri üçün
270 qram un (2 stəkan)
180 qram kərə yağı (3/4 fincan)
90 qram şəkər tozu (1/2 fincan)
1 ədəd yumurta
1 paket vanil

Hazırlanma qaydası:

Balqabaq püresini hazırlamaq üçün dilimlənmiş balqabaqları 200 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə yumşaq olana qədər bişirin.
Bişmiş balqabaqları bir qaba töküb əzin.
Kiçik bir sous qabına şəkər tozu və darçın əlavə edin.
Nişastanı 2 xörək qaşığı su ilə açın.
Qaynayan püreyə nişastanı əlavə edin.Daha 2-3 dəqiqə qaynadın və soyuması üçün kənara qoyun. Ən son qozu əlavə edin.
Tart xəmirini hazırlamaq üçün unu böyük bir qaba ələyin və soyuq kərə yağını barmaqlarınızın ucu ilə una yedizdirin.Digər inqrediyentləri də əlavə edib xəmir yoğurun və streç sellofana büküb 30 dəqiqə soyuducuya yerləştirin.
Sobanı 180 dərəcəyə qoyun.
Tart xəmirini iki perqament kağız arasında nazikləşdirin və qəlibə qoyun.Üzərinə yağlı kağız qoyub bişirmə çəkiləri (noxud və s.) əlavə edin. Xəmiri 10 dəqiqə bişirin.
Tart xəmirindən çəkiləri götürün və balqabaq püresi əlavə edin. Bu şəkildə də 10 dəqiqə bişirin və sobadan çıxarın. Soyumasını gözləyin və zövqlə servis edin.

NUŞ OLSUN😋.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz