Mükəmməl Qış Ləzzəti : Vitaminlərlə Zəngin Balqabaq Deserti Resepti
![Mükəmməl Qış Ləzzəti : Vitaminlərlə Zəngin Balqabaq Deserti Resepti](/uploads/posts/2023-01/Mir.az-6f245569-ffd8-4891-b6a7-3559cd81facd.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Desert resepti.
Təbiətin rəngi sarıya çevrildikcə balqabaq mövsümü açıldı. Şorbalardan şirniyyatlara, içkilərdən bəzəklərə qədər bir çox formada gələn balqabaq lif baxımından olduqca zəngin bir qidadır. Mir.az mükəmməl bir qış ləzzəti olan balqabağın ən gözəl və klassik forması olan bişmiş balqabaq desertinin reseptini təqdim edir.
Təbiətin rəngi sarıya çevrildikcə balqabaq mövsümü açıldı. Şorbalardan şirniyyatlara, içkilərdən bəzəklərə qədər bir çox formada gələn balqabaq lif baxımından olduqca zəngin bir qidadır. Mir.az mükəmməl bir qış ləzzəti olan balqabağın ən gözəl və klassik forması olan bişmiş balqabaq desertinin reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
12 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
40 dəqiqəTərkibi:
- 1 kq qabığı soyulmuş, uzun dilimlənmiş balqabaq
- 1,5 stəkan şəkər tozu
- 1 stəkan tahin pastası ( küncüt pastası )
- 2 stəkan iri doğranmış fındıq ləpəsi
Üzəri üçün:
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə balqabağın qabığı soyub uzun dilim formasında doğrayın.
Geniş bir qaba balqabaq dilimlərini düzüb üzərinə şəkər tozu əlavə edin. Qabın üzərini streç sellofanla örtüb ən az 3 saat və ya bir gecə saxlayın. (Balqabağı mütləq ən azı 1 gecə əvvəl şəkər tozuyla eyni qazanda saxlamalısınız.).
Şəkərli balqabaqları soba sinisinə yerləşdirib əvvəlcədən 175 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Balqabaqları çevirib daha 20 dəqiqə bişirin. (Bişirərkən su əlavə etməyin, çünki balqabaq öz şirəsini buraxacaq)
Bişən balqabaqları sobadan götürüb otaq temperaturunda soyudun. Üzərinə tahin və iri doğranmış fındıq ləpəsi səpib süfrəyə verə bilərsiniz.
Bişmiş balqabaq desertini zövqə görə qoz ləpəsi, badam ləpəsiylə bəzəyib dondurma ilə süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Geniş bir qaba balqabaq dilimlərini düzüb üzərinə şəkər tozu əlavə edin. Qabın üzərini streç sellofanla örtüb ən az 3 saat və ya bir gecə saxlayın. (Balqabağı mütləq ən azı 1 gecə əvvəl şəkər tozuyla eyni qazanda saxlamalısınız.).
Şəkərli balqabaqları soba sinisinə yerləşdirib əvvəlcədən 175 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Balqabaqları çevirib daha 20 dəqiqə bişirin. (Bişirərkən su əlavə etməyin, çünki balqabaq öz şirəsini buraxacaq)
Bişən balqabaqları sobadan götürüb otaq temperaturunda soyudun. Üzərinə tahin və iri doğranmış fındıq ləpəsi səpib süfrəyə verə bilərsiniz.
Bişmiş balqabaq desertini zövqə görə qoz ləpəsi, badam ləpəsiylə bəzəyib dondurma ilə süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz