Yaxın Şərqin ən dadlı yeməklərindən biri içli köfte resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən köfte resepti.
İçli köfte və ya oruk Yaxın Şərq mətbəxində bulqurun xəmirə çevrilərək içinin doldurulması ilə hazırlanan yeməkdir. Əslən Levant mətbəxinə aid olan bu yeməyi içli köfte və bəzi bölgələrdə doldurulmuş küftə də adlandırırlar. içli köfte iki yolla hazırlanır. Bunlardan birincisi qaynama üsuludur...
İçli köfte və ya oruk Yaxın Şərq mətbəxində bulqurun xəmirə çevrilərək içinin doldurulması ilə hazırlanan yeməkdir. Əslən Levant mətbəxinə aid olan bu yeməyi içli köfte və bəzi bölgələrdə doldurulmuş küftə də adlandırırlar. içli köfte iki yolla hazırlanır. Bunlardan birincisi qaynama üsuludur...
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
8-10 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
40 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
60 dəqiqəTərkibi:
Stəkan ölçüsü 200 ml.İçlik üçün
2 yemək qaşığı kərə yağı
2 yemək qaşığı duru yağ
2 ədəd orta ölçülü soğan
500 qr. qiymə
1 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı pul bibər
1 çay qaşığı paprika
1/2 çay qaşığı qara istiot
1 çay qaşığı bibər pastası
3-4 sap cəfəri
4-5 ədəd qoz
Xəmiri üçün
3,5 stəkan narın (köftəlik) bulqur
1,5 stəkan manna
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı pul bibər
1 çay qaşığı paprika
1/2 çay qaşığı qara istiot
İstəyə görə cirə
İslatmaq üçün 2,5 isti su
1/2 armudu stəkan un
2 ədəd yumurta
1 yemək qaşığı tomat pastası
1 yemək qaşığı bibər pastası
Yoğurmaq üçün
1,5 stəkan otaq hərarətində su
Qızartmaq üçün duru yağ
Hazırlanma qaydası:
İçli köstənin hazırlanma qaydası videoda detallı olaraq izah edilir. Resepti tətbiq etmək üçün videoya baxın.
Şərhlər 0
Şərh Yaz