Kiyev Kotleti Resepti
Yemək Haqqında:
Ukrayna mətbəxindən kotlet resepti.
Kiyev kotleti (rus. Котлета по-киевски) — yağda qızardılmış toyuq filesindən, əsasən dairəvi şəkildə hazırlanan kotlet növü.
Kiyev kotleti (rus. Котлета по-киевски) — yağda qızardılmış toyuq filesindən, əsasən dairəvi şəkildə hazırlanan kotlet növü.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
5-6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
- Toyuq filesi 500 qr
- Duz,istiot
- Kərə yagı 100-120 qr
- Yumurta 2 əd
- Panko suxari
- Un
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə yumşalmış kərə yagına forma verib qoyuruq dondurucuya bərkisin
Toyuq ətini çəkirik üzərinə duz,istiot vururuq.
100 qramdan kotletlər edirik
Donmuş kərə yagından kəsib kotletin arasına qoyub əlimizlə forma veririk
1-ci etapda una yumurtaya suxariyə
2-ci etapda yumurtaya suxariyə
Qoyuruq dondurucuya donsun 2-3 saatlıq
Duru yagı yaxşı qızdırırıq,kotletləri hər iki üzenə qızardırıq
Sonra öncədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 20 dəq.bişiririk.
Siz kotletin içinə qoydugunuz yaga şüyüt də əlavə edə bilərsiniz.
Holland pendiri də ola bilər.
Bəyənəcəyinizə əninəm
Bəyənib yaddaşa verməyi unutmayın.
Reseptin hazırlanma qaydası daha ətraflı videoda:
Toyuq ətini çəkirik üzərinə duz,istiot vururuq.
100 qramdan kotletlər edirik
Donmuş kərə yagından kəsib kotletin arasına qoyub əlimizlə forma veririk
1-ci etapda una yumurtaya suxariyə
2-ci etapda yumurtaya suxariyə
Qoyuruq dondurucuya donsun 2-3 saatlıq
Duru yagı yaxşı qızdırırıq,kotletləri hər iki üzenə qızardırıq
Sonra öncədən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada 20 dəq.bişiririk.
Siz kotletin içinə qoydugunuz yaga şüyüt də əlavə edə bilərsiniz.
Holland pendiri də ola bilər.
Bəyənəcəyinizə əninəm
Bəyənib yaddaşa verməyi unutmayın.
Reseptin hazırlanma qaydası daha ətraflı videoda:
Şərhlər 0
Şərh Yaz