Soğanlı Ət Qovurma Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Ləzzətli və ağızda dağılması ilə sizi heyran qoyacaq bir ləzzət! Soğanlı ət qovurması yalnız axşam yeməyinizdə deyil, istədiyiniz zaman süfrələrinizdə olacaq. Ətin dadını daha da gözəl etmək üçün ədviyyat və soğan əlavə edilir. Soğan əti daha yumşaq,ədviyyatlar isə ləzzətli ətir, aroma verir.
Bu pambıq kimi ət hazırlamağın vacib bir hiyləsi var. Ətin yuyulması və suyunun süzülməsi, sonra yüksək odda şirənin buraxılmasını gözləmək. Sonra aşağı odda yavaş-yavaş bişirilir və süfrələrdə ləzzətli dad olaraq yerini tutur.
Ləzzətli və ağızda dağılması ilə sizi heyran qoyacaq bir ləzzət! Soğanlı ət qovurması yalnız axşam yeməyinizdə deyil, istədiyiniz zaman süfrələrinizdə olacaq. Ətin dadını daha da gözəl etmək üçün ədviyyat və soğan əlavə edilir. Soğan əti daha yumşaq,ədviyyatlar isə ləzzətli ətir, aroma verir.
Bu pambıq kimi ət hazırlamağın vacib bir hiyləsi var. Ətin yuyulması və suyunun süzülməsi, sonra yüksək odda şirənin buraxılmasını gözləmək. Sonra aşağı odda yavaş-yavaş bişirilir və süfrələrdə ləzzətli dad olaraq yerini tutur.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
5 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
600 qram doğranmış mal əti2 ədəd soğan
1/2 stəkan yağ
1 çay qaşığı qara istiot
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığıkəklikotu
1/2 stəkan isti su
Hazırlanma qaydası:
Doğranmış əti yuyub süzün.
Soğanları soyun və julienne (uzun )doğrayın.
Əti əvvəlcədən qızdırılan tavaya əlavə edib yüksək odda bişirməyə başlayın.
Ət şirəsini buraxana qədər qapağı bağlı olaraq bişirin.
Sonra ocağı söndürüb içinə yağ və yarım stəkan qaynar su və ədviyyatları əlavə edib qarışdırın.
Sonda doğranmış soğanı əlavə edib ətlə birlikdə 2-3 dəqiqə qovurun.
Qapağını bağlayın və vaxtaşırı qarışdıraraq bişirməyə davam edin. Soğanlar diriliyini itirəndə və ət suyunu tamamilə çəkəndə ocağı söndürün.
Üzərinə kəklikotu səpərək süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN ?.
Soğanları soyun və julienne (uzun )doğrayın.
Əti əvvəlcədən qızdırılan tavaya əlavə edib yüksək odda bişirməyə başlayın.
Ət şirəsini buraxana qədər qapağı bağlı olaraq bişirin.
Sonra ocağı söndürüb içinə yağ və yarım stəkan qaynar su və ədviyyatları əlavə edib qarışdırın.
Sonda doğranmış soğanı əlavə edib ətlə birlikdə 2-3 dəqiqə qovurun.
Qapağını bağlayın və vaxtaşırı qarışdıraraq bişirməyə davam edin. Soğanlar diriliyini itirəndə və ət suyunu tamamilə çəkəndə ocağı söndürün.
Üzərinə kəklikotu səpərək süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz