Tərəvəzli Ət Qovurma Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Süfrələrin zirvəsi ət yeməyidir. O yanına gələcək tərəvəz və ədviyyatlarla daha da gözəlləşir. Bununla belə, həmin ət yeməyini dadlı bişirmək vacibdir. Yumşaq bişirilirsə, dadı,duzu yerindədirsə ,ədviyyatlar atılıbsa , o yeməkdən ləzzətlisi yoxdur.
Ət yeməklərinin ən həsassı və ləzzətlisi tərəvəz ilə ət qovurma reseptidir. Ət bişərkən onu bibər, pomidor, soğan və sarımsaq müşayiət edir. Dadına dad qatılır və görünüşü süfrələrə çox yaraşır. Xüsusilə qurban ayında əti fərqli şəkildə bişirmək istəyənlərə tövsiyəmiz: Tərəvəzli qovrulmuş ət reseptidir.
İstəsəniz göbələk, kabaçki, badımcan kimi müxtəlif tərəvəzlər əlavə edə bilərsiniz.
Süfrələrin zirvəsi ət yeməyidir. O yanına gələcək tərəvəz və ədviyyatlarla daha da gözəlləşir. Bununla belə, həmin ət yeməyini dadlı bişirmək vacibdir. Yumşaq bişirilirsə, dadı,duzu yerindədirsə ,ədviyyatlar atılıbsa , o yeməkdən ləzzətlisi yoxdur.
Ət yeməklərinin ən həsassı və ləzzətlisi tərəvəz ilə ət qovurma reseptidir. Ət bişərkən onu bibər, pomidor, soğan və sarımsaq müşayiət edir. Dadına dad qatılır və görünüşü süfrələrə çox yaraşır. Xüsusilə qurban ayında əti fərqli şəkildə bişirmək istəyənlərə tövsiyəmiz: Tərəvəzli qovrulmuş ət reseptidir.
İstəsəniz göbələk, kabaçki, badımcan kimi müxtəlif tərəvəzlər əlavə edə bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
600 qram quş başı ət100 qram quyruq yağı
2 ədəd böyük ölçü pomidor
1 ədəd qırmızı bibər
2 ədəd soğan
2 ədəd yaşıl bibər
1 çay qaşığı qara istiot
1 çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 xörək qaşığı kərə yağı
1/2 stəkan su
Hazırlanma qaydası:
Əti tavaya qoyub aşağı odda zeytun yağı ilə bişirməyə başlayın.
Sonra xırda doğranmış quyruq yağını əlavə edib bişirməyə davam edin.
1 stəkan su əlavə edib,qapağını bağlayıb bir neçə dəqiqə bişdikdən sonra doğranmış soğanı əlavə edin.
Bir neçə dəqiqə soğan ilə bişirildikdən sonra bibər əlavə edib 5 dəqiqə sote edib pomidorları əlavə edib bişirməyə davam edin.
Soğanlar yumşaq olana və ət suyunu çəkənə qədər bişirin. Sonda duz və ədviyyat əlavə edib 5 dəqiqə daha bişirib isti halda servis edin.
NUŞ OLSUN?.
Sonra xırda doğranmış quyruq yağını əlavə edib bişirməyə davam edin.
1 stəkan su əlavə edib,qapağını bağlayıb bir neçə dəqiqə bişdikdən sonra doğranmış soğanı əlavə edin.
Bir neçə dəqiqə soğan ilə bişirildikdən sonra bibər əlavə edib 5 dəqiqə sote edib pomidorları əlavə edib bişirməyə davam edin.
Soğanlar yumşaq olana və ət suyunu çəkənə qədər bişirin. Sonda duz və ədviyyat əlavə edib 5 dəqiqə daha bişirib isti halda servis edin.
NUŞ OLSUN?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz