Türkiyə Mətbəxindən Məşhur Patlıcan Musakka Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Vazgeçilməz tərəvəzlərdən biri olan badımcanla hazırlanacaq gözəl resept badımcanlı musakkadır. Dilimləndikdən sonra duzlu suda saxlanılan və qızardılan badımcanlar çəkilmiş ət ilə birləşdikdən sonra qazanda zəif odda bişirin. Ortaya əvəzolunmaz dad çıxır. Badımcanı sevməyən biri belə bu yeməkdən sonra dadına heyran qalacaq.
* Duzlu suda saxladığınız badımcanları suyunu yaxşıca sıxıb quruduqdan sonra istifadə edin.
Vazgeçilməz tərəvəzlərdən biri olan badımcanla hazırlanacaq gözəl resept badımcanlı musakkadır. Dilimləndikdən sonra duzlu suda saxlanılan və qızardılan badımcanlar çəkilmiş ət ilə birləşdikdən sonra qazanda zəif odda bişirin. Ortaya əvəzolunmaz dad çıxır. Badımcanı sevməyən biri belə bu yeməkdən sonra dadına heyran qalacaq.
* Duzlu suda saxladığınız badımcanları suyunu yaxşıca sıxıb quruduqdan sonra istifadə edin.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
25 dəqiqəTərkibi:
2 xörək qaşığı duru yağ1 ədəd soğan
3 ədəd yaşıl bibər
4 ədəd badımcan
300 qram az yağlı mal əti
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
1 çay qaşığı kimyon
2 ədəd pomidor
1 stəkan su
Badımcanları qızartmaq üçün:
1 stəkan duru yağ
Hazırlanma qaydası:
Badımcanları ala-ala soyub, halqa formasında doğrayıb ,acısını çıxarmaq üçün bol duzlu suda sazlayın.
Tavada yağı qızdırıb üzərinə doğranmış soğanı əlavə edib çəhrayı rəng alana qədər qovurun.
Bibər əlavə edib qovurmağa davam edin.
Çəkilmiş mal əti, tomat pastası, duz, istiot və kimyon əlavə edib bişirməyə davam edin.
Sonda kub şəklində doğranmış pomidorları əlavə edib bişməsini gözləyin. Pomidorlar bişdikdən sonra ocağı söndürün. .
Badımcanları qızartmaq üçün günəbaxan yağını geniş tavada qızdırın. Duzlu suda gözləyən badımcanların acısını çıxartdığınız suyunu süzün. Badımcanları salfetlə və ya dəsmalla qurutduqdan sonra qızdırılan yağda hər iki tərəfini qızardın.
Qızarmış badımcanları yağdan çıxarıb ayrı bir qazana qoyub üzərinə hazırladığınız qiyməni əlavə etdikdən sonra 1 stəkan su əlavə edib 15 dəqiqə bişirin.
NUŞ OLSUN ?
Tavada yağı qızdırıb üzərinə doğranmış soğanı əlavə edib çəhrayı rəng alana qədər qovurun.
Bibər əlavə edib qovurmağa davam edin.
Çəkilmiş mal əti, tomat pastası, duz, istiot və kimyon əlavə edib bişirməyə davam edin.
Sonda kub şəklində doğranmış pomidorları əlavə edib bişməsini gözləyin. Pomidorlar bişdikdən sonra ocağı söndürün. .
Badımcanları qızartmaq üçün günəbaxan yağını geniş tavada qızdırın. Duzlu suda gözləyən badımcanların acısını çıxartdığınız suyunu süzün. Badımcanları salfetlə və ya dəsmalla qurutduqdan sonra qızdırılan yağda hər iki tərəfini qızardın.
Qızarmış badımcanları yağdan çıxarıb ayrı bir qazana qoyub üzərinə hazırladığınız qiyməni əlavə etdikdən sonra 1 stəkan su əlavə edib 15 dəqiqə bişirin.
NUŞ OLSUN ?
Şərhlər 0
Şərh Yaz