Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Badımcan Dolması Resepti

Badımcan Dolması Resepti

222
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
520 calories, 5 grams fat
Badımcan Dolması Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Türk mətbəxinin məşhur yeməklərindən biri də badımcan dolmasıdır. Osmanlı dövründə başlanan bu yeməyin tarixi əsrlərə gedib çıxır. Badımcanın mövsümündə olduğu bu aylarda ən dadlı olduğu üçün ümumiyyətlə yay aylarında badımcan dolmasına üstünlük verilir.

Doldurulmuş badımcanlar yüksək qida dəyəri olan badımcan, düyü və ət kimi maddələrlə hazırlanır. Bu inqrediyentlər sayəsində qida zülal, karbohidrat, vitamin və minerallar kimi vacib qidaları ehtiva edir. Bundan əlavə, badımcanın tərkibindəki liflər sayəsində həzm sistemini tənzimləyir və toxluq hissini artırır.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

5 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

20 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

20 dəqiqə

Tərkibi:

  • 4-5 orta badımcan
  • 1 soğan
  • 1/2 fincan düyü
  • 1/2 kq qiymə mal əti
  • 1 çay qaşığı duz
  • 1/2 çay qaşığı qara bibər
  • 1/2 çay qaşığı nanə
  • 1/2 fincan yağ
  • 1 stəkan su

Hazırlanma qaydası:

Badımcanları yuyun və uclarını kəsin. Yarım santimetr qalınlığında bir bıçaqla, onların arasından çəkin. Doğranmış badımcanları suda isladın.
Soğanı xırda doğrayıb tavada yağda qovurun. Kıyılmış əti əlavə edib qovurun. Düyü əlavə edin və qarışdırın.
Badımcanları doğranmış düyü qarışığı ilə doldurun.
Qazanda suyu qaynadın və badımcanları suya qoyun. Üzərinə duz, istiot və nanə əlavə edin. Orta istilikdə qapaq ilə 15-20 dəqiqə bişirin.
Xidmət vermədən əvvəl bir neçə dəqiqə dayanmasına icazə verin.



Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz