Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Sobada Kartof Dolması Resepti

Sobada Kartof Dolması Resepti

35
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
4-525-30 calories, 4-5 grams fat
Sobada Kartof Dolması Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Dolma resepti.

Kartof dolması, Azərbaycan mətbəxinin sevimli yeməklərindən biridir. Bu ləzzətli yemək, əsasən kartof və ət qiyməsindən hazırlanır. Kartof dolması həm ev şəraitində, həm də restoranlarda tez-tez bişirilən populyar yeməkdir.

Tarixi: Kartof dolması Azərbaycan mətbəxində uzun illərdir mövcuddur. Kartofun Azərbaycana gəlişi ilə birlikdə bu yemək də mətbəximizə daxil olmuşdur.

Uyğun içkilər: Kartof dolması ilə yanaşı ayran, şərbət və ya qazlı içkilər içmək olar.

Faydaları:

  1. Kartof lif və B vitamini ilə zəngindir.
  2. Ət proteinin əsas mənbəyidir.
  3. Enerji vericidir və tox tutur.

Zərərləri:

  1. Yüksək kalorili ola bilər.
  2. Həddindən artıq istehlak edildikdə çəki artımına səbəb ola bilər.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

4-5 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

20-25 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

25-30 dəqiqə

Tərkibi:

6-7 ədəd orta boy kartof
200 qr ət qiyməsi
1 ədəd soğan
1 çay stəkanı pomidor şirəsi
1 yumurta
1 xörək qaşığı qarğıdalı yağı
1 xörək qaşığı pomidor pastası
1 stəkan isti su
Duz
Qara istiot
3 budaq təzə reyhan

Hazırlanma qaydası:

  1. Kartofları yuyun və bir çay qaşığı duz əlavə edilmiş qaynar suda bərk olmayacaq şəkildə bişirin. Ocaqdan götürüb süzün və ilıq olduqda qabığını soyun. İçini oyub çıxarın.
  2. Soğanı təmizləyib doğrayın. Reyhanı xırda doğrayın. Qiyməni dərin bir qaba qoyun. Soğan, reyhan, bir yumurta, duz və qara istiot əlavə edib qarışdırın. Qarışımı kartofların içinə bölüşdürün.
  3. Kartof dolmalarını odadavamlı bir qaba yerləşdirin. Ayrı bir qabda pomidor pastası, pomidor şirəsi, qarğıdalı yağı və bir stəkan isti suyu qarışdırın. Hazırladığınız sousu kartofların üzərinə tökün.
  4. Əvvəlcədən 160 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin. Bişmə müddətində sini içərisindəki sousu ara-sıra qaşıqla bir az götürərək kartofların üzərinə tökün. Kartoflar yumşalana qədər bişirin.
  5. Sobadan çıxarın və isti halda süfrəyə verin.

Əgər istəsəniz, dolma əvəzinə əsas yeməklərin yanında qəlyanaltı kimi təqdim edə biləcəyiniz sobada ədviyyatlı kartof reseptinə də baxa bilərsiniz.



Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz