Soyuq Qış Günlərinin Əvəzolunmazı: İmmunitetinizi Gücləndirən Çay Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Çay resepti.
Ekinezya qripə qarşı immunitet sisteminizi gücləndirməklə yanaşı, soyuqdəymə, öskürək, bronxit kimi hallarda geniş istifadə edilən bitki mənbəsidir. 1993-cü ildə Almaniyada 108 xəstə üzərində aparılan araşdırmada ekinezya ilə müalicə olunanlarda müsbət nəticələr müşahidə edilmişdir.
Qeyd: Çay reseptinə keçməzdən əvvəl xəbərdarlıq edək: Ekineziya bitkisindən qaraciyər xəstəliklərində, immun sistem xəstəliklərində və hamilə qadınlarda istifadə edilməməlidir. Ekinezyadan istifadə müddəti 10-14 gündən çox olmamalıdır. 15 günlük fasilədən sonra ekineziya yenidən istifadə edilə bilər.
Ekinezya qripə qarşı immunitet sisteminizi gücləndirməklə yanaşı, soyuqdəymə, öskürək, bronxit kimi hallarda geniş istifadə edilən bitki mənbəsidir. 1993-cü ildə Almaniyada 108 xəstə üzərində aparılan araşdırmada ekinezya ilə müalicə olunanlarda müsbət nəticələr müşahidə edilmişdir.
Qeyd: Çay reseptinə keçməzdən əvvəl xəbərdarlıq edək: Ekineziya bitkisindən qaraciyər xəstəliklərində, immun sistem xəstəliklərində və hamilə qadınlarda istifadə edilməməlidir. Ekinezyadan istifadə müddəti 10-14 gündən çox olmamalıdır. 15 günlük fasilədən sonra ekineziya yenidən istifadə edilə bilər.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
2 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
5 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
5 dəqiqəTərkibi:
- 25 qram cökə
- 25 qram sürvə çayı (adaçayı)
- 25 qram məkkə çayı (hibiskus)
- 25 qram zəncəfil kökü
- 25 qram ekineziya
- 25 qram havlıcan
- 25 qram gül xətimi
- 25 qram darçın çubuğu
- 2 stəkan içməli su
Hazırlanma qaydası:
İçməli suyun çaynikə töküb içinə zəncəfil kökü, havlıcan kökü və darçın çubuğu əlavə edin.
Kök bitkiləri aşağı istilikdə qaynamağa qoyun.
Qaynadıqdan bir iki dəqiqə sonra ocaqdan götürüb 2-3 dəqiqə gözləyin.
Nəhayət, Cökə, sürvə ( adaçayı) , məkkə çayı(hibiskus), ekinezya və gül xətimi əlavə edib 5 dəqiqə dəmlənməsini gözləyin.
Dəmlənmiş çayı süzdükdən sonra gündə üç stəkan içməkdaha yaxşıdır. İmmuniteti artırmaq üçün bu çay reseptini sevdiklərinizlə paylaşa bilərsiniz.
NUŞ OLSUN?.
Kök bitkiləri aşağı istilikdə qaynamağa qoyun.
Qaynadıqdan bir iki dəqiqə sonra ocaqdan götürüb 2-3 dəqiqə gözləyin.
Nəhayət, Cökə, sürvə ( adaçayı) , məkkə çayı(hibiskus), ekinezya və gül xətimi əlavə edib 5 dəqiqə dəmlənməsini gözləyin.
Dəmlənmiş çayı süzdükdən sonra gündə üç stəkan içməkdaha yaxşıdır. İmmuniteti artırmaq üçün bu çay reseptini sevdiklərinizlə paylaşa bilərsiniz.
NUŞ OLSUN?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz