Dadı Damaqlarda Qalan Ləzzət : Qozlu Toyuq Yeməyi Resepti
![Dadı Damaqlarda Qalan Ləzzət : Qozlu Toyuq Yeməyi Resepti](/uploads/posts/2022-12/Mir.az-1380a451-814e-4a18-a996-0a8e102ce413.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Zülal anbarı olaraq bilinən toyuq dünyada ən çox istifadə edilən ət məhsullarından biridir. Xolesterolu və təzyiq dəyərini tarazlaşdıran bu qida qızartma, soyutma və qovurma kimi üsullarla bişirilə bilər. Toyuqdan Çərkəz toyuğu yeməyi adıyla bilinən dadlı yemək hazırlaya bilərsiniz.
Zülal anbarı olaraq bilinən toyuq dünyada ən çox istifadə edilən ət məhsullarından biridir. Xolesterolu və təzyiq dəyərini tarazlaşdıran bu qida qızartma, soyutma və qovurma kimi üsullarla bişirilə bilər. Toyuqdan Çərkəz toyuğu yeməyi adıyla bilinən dadlı yemək hazırlaya bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
35 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
Tərkibi:
- 4 ədəd toyuq budu( toyuq filesi də ola bilər)
- 1 ədəd soğan
- 2 çay qaşığı acika
- 4 stəkan su
- 3 stəkan qoz ləpəsi
- 2 diş sarımsaq
- 1 stəkan duru yağ
- 1 stəkan su
- 5 xörək qaşığı qarğıdalı unu
Sousu üçün:
Hazırlanma qaydası:
Dərin bir qazanda duru yağı isidib xırda doğranmış soğanı qovurun. Üzərinə yaxşıca yuyub süzdüyünüz toyuq ətlərini və 1 çay qaşığı acikanı da əlavə edib qovurmağa davam edin. 10 dəqiqə qovurduqdan sonra 4 stəkan isti suyu əlavə edin və qazanın qapağını bağlayıb toyuq ətləri yumşalana qədər bişirin.
Toyuq ətləri bişərkən sousu hazırlayın. Kiçik bir qazana suyu tökün və qaynadıqda qarğıdalı ununu əlavə edin. Orta ocaqda dayanmadan qarışdıraraq 15 dəqiqə bişirib ocaqdan götürüb və soyumağa buraxın.
Qozu mətbəx robotunda yağı çıxana qədər yaxşıca çəkin (Qoz çəkildikcə bir-birinə yapışmağa başlayacaq).İçərisinə sarımsaq və qalan 1 çay qaşığı acikanı da əlavə edib çəkməyə davam edin. (Bu əməliyyat nəticəsində hamısı bir top halına gələcəkdir.) Mətbəx robotunda çəkilən qarışığa soyuyan sousu da əlavə edib çəkməyə davam edin. Hamısı bir-birinə yapışmağa başlayacaq. Hazırladığınız qarışığa daha əvvəl bişirdiyiniz toyuqların suyundan 3 çömçə əlavə edib mətbəx robotuyla qarışdırmağa davam edin.
Servis edəcəyiniz boşqaba toyuq ətlərini yerləşdirin və üzərinə hazırladığınız sousu töküb yaxşıca qarışdırıb servis edə bilərsiz.
İstəsəniz qozlu toyuğu, kartof püresi ilə birlikdə süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN?.
Toyuq ətləri bişərkən sousu hazırlayın. Kiçik bir qazana suyu tökün və qaynadıqda qarğıdalı ununu əlavə edin. Orta ocaqda dayanmadan qarışdıraraq 15 dəqiqə bişirib ocaqdan götürüb və soyumağa buraxın.
Qozu mətbəx robotunda yağı çıxana qədər yaxşıca çəkin (Qoz çəkildikcə bir-birinə yapışmağa başlayacaq).İçərisinə sarımsaq və qalan 1 çay qaşığı acikanı da əlavə edib çəkməyə davam edin. (Bu əməliyyat nəticəsində hamısı bir top halına gələcəkdir.) Mətbəx robotunda çəkilən qarışığa soyuyan sousu da əlavə edib çəkməyə davam edin. Hamısı bir-birinə yapışmağa başlayacaq. Hazırladığınız qarışığa daha əvvəl bişirdiyiniz toyuqların suyundan 3 çömçə əlavə edib mətbəx robotuyla qarışdırmağa davam edin.
Servis edəcəyiniz boşqaba toyuq ətlərini yerləşdirin və üzərinə hazırladığınız sousu töküb yaxşıca qarışdırıb servis edə bilərsiz.
İstəsəniz qozlu toyuğu, kartof püresi ilə birlikdə süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz