Qiyməli Badımcan Resepti
![Qiyməli Badımcan Resepti](/uploads/posts/2022-12/Mir.az-f1cce9af-59eb-409d-9ed8-4ad4454037f8.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Qiymə, badımcan və soğanın mükəmməl harmoniyası ilə hazırlanan xırtıldayan badımcan yeməyi hazırlaya bilərsiniz. Mir.az xırtıldayan badımcan yeməyinin reseptini təqdim edir.
Qiymə, badımcan və soğanın mükəmməl harmoniyası ilə hazırlanan xırtıldayan badımcan yeməyi hazırlaya bilərsiniz. Mir.az xırtıldayan badımcan yeməyinin reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
45 dəqiqəTərkibi:
- 5 ədəd badımcan
- 1 çay qaşığı duz
- 1 stəkan qarğıdalı unu
- 300 qr qiymə
- 2 ədəd soğan
- 2 ədəd bibər
- 2 ədəd pomidor
- 3 xöərk qaşığı kərə yağı
- 2 ədəd təzə soğan
- 3 diş sarımsaq
- 1 çay qaşığı pul bibər
- 1 stəkan ət suyu və ya su
- 1/2 çay qaşığı istiot
- 1/2 dəstə cəfəri
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə badımcanların qabığını soyub dörd hissəyə bölün.
Qazana su töküb qaynadın və badımcanları qaynayan suya əlavə edib bişirin.
Daha sonra süzüb ,duzladıqdan sonra qarğıdalı ununa batırın və bol yağda qızardın.
Soğanları xırda doğrayın.
Başqa bir tavaya kərə yağını töküb qiyməni qovurun. Qovrulmuş qiymə qəhvəyi rəng aldıqda üzərinə soğan, xırda doğranmış sarımsaq, yaşıl bibər əlavə edin və soğanlar çəhrayı rəng alana qədər qovurun. Daha sonra doğranmış pomidor, təzə soğan, bibər tozu ,ət suyu və ya su, istiot əlavə edib bişirin.
Bişdikdən sonra badımcanların üzərinə qiyməli sousu töküb ,cəfəri ilə bəzəyib süfrəyə verə bilərsiniz.
Qazana su töküb qaynadın və badımcanları qaynayan suya əlavə edib bişirin.
Daha sonra süzüb ,duzladıqdan sonra qarğıdalı ununa batırın və bol yağda qızardın.
Soğanları xırda doğrayın.
Başqa bir tavaya kərə yağını töküb qiyməni qovurun. Qovrulmuş qiymə qəhvəyi rəng aldıqda üzərinə soğan, xırda doğranmış sarımsaq, yaşıl bibər əlavə edin və soğanlar çəhrayı rəng alana qədər qovurun. Daha sonra doğranmış pomidor, təzə soğan, bibər tozu ,ət suyu və ya su, istiot əlavə edib bişirin.
Bişdikdən sonra badımcanların üzərinə qiyməli sousu töküb ,cəfəri ilə bəzəyib süfrəyə verə bilərsiniz.
Şərhlər 0
Şərh Yaz