Kalorisi Az , Ləzzəti Çox : Şəkərsiz Çiyələk Mürəbbəsi Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Mürəbbə resepti.
Fəsillərində bankalarda hazırlanan və birdən-birə şkafların içini rəngləndirən mürəbbələr... Kökəlmək qorxusundan çox istifadə etdiyimizi söyləmək olmaz. Şəkərin köməyi ilə şirinləşdirilən bu gözəllikləri düzgün saxlandıqda aylarla qalır.
Gəlin ulduzlarımızı mürəbbələrlə barışdıraq. Az kalorili, şəkərsiz, tamamilə meyvənin təbii şəkəri ilə dadlı mürəbbə hazırlayaq.
İstəsəniz, bişirmə mərhələsində qərənfil və darçın çubuqları əlavə edə, bişirildikdən dərhal sonra çıxarıb zövqlə istifadə edə bilərsiniz .Mir.az şəkərsiz çiyələk mürəbbəsinin reseptini təqdim edir.
Fəsillərində bankalarda hazırlanan və birdən-birə şkafların içini rəngləndirən mürəbbələr... Kökəlmək qorxusundan çox istifadə etdiyimizi söyləmək olmaz. Şəkərin köməyi ilə şirinləşdirilən bu gözəllikləri düzgün saxlandıqda aylarla qalır.
Gəlin ulduzlarımızı mürəbbələrlə barışdıraq. Az kalorili, şəkərsiz, tamamilə meyvənin təbii şəkəri ilə dadlı mürəbbə hazırlayaq.
İstəsəniz, bişirmə mərhələsində qərənfil və darçın çubuqları əlavə edə, bişirildikdən dərhal sonra çıxarıb zövqlə istifadə edə bilərsiniz .Mir.az şəkərsiz çiyələk mürəbbəsinin reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
750 qram nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
5 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
500 qram çiyələk1/2 limon
300 qram üzüm qurusu
10 ədəd xurma
4 stəkan isti su
Hazırlanma qaydası:
Xurmanın çəyirdəyini çıxarın və üzüm qurusu ilə bir qaba qoyub üzərinə isti su əlavə edib yumşaq olması üçün 10-15 dəqiqə gözləyin.
Yumşaq olduqdan sonra onları su ilə birlikdə blenderdən keçirin və tənzifdən suyunu süzdürün.
Çiyələklərin yaşıl hissələrini çıxarıb qazana tökün və süzməklə əldə etdiyiniz suyu ( bu su vasitəsilə mürəbbəniz şirin və qatı olacaq ) əlavə edib bişirməyə başlayın.
Qatı bir tutarlılığa gələnə qədər yavaş- yavaş bişirin və limon suyu əlavə edin.
Bir neçə dəqiqə daha bişdikdən sonra ocaqdan götürün və otaq temperaturunda soyumağa qoyun. Soyuduqdan sonra bankaya töküb istədiyiniz vaxt istifadə edə bilərsiniz.
Yumşaq olduqdan sonra onları su ilə birlikdə blenderdən keçirin və tənzifdən suyunu süzdürün.
Çiyələklərin yaşıl hissələrini çıxarıb qazana tökün və süzməklə əldə etdiyiniz suyu ( bu su vasitəsilə mürəbbəniz şirin və qatı olacaq ) əlavə edib bişirməyə başlayın.
Qatı bir tutarlılığa gələnə qədər yavaş- yavaş bişirin və limon suyu əlavə edin.
Bir neçə dəqiqə daha bişdikdən sonra ocaqdan götürün və otaq temperaturunda soyumağa qoyun. Soyuduqdan sonra bankaya töküb istədiyiniz vaxt istifadə edə bilərsiniz.
Şərhlər 0
Şərh Yaz