Dadı Göbələkdən : Göbələk Salatı Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Salat resepti.
Bayram və ya ziyafət süfrəsi üçün ləziz göbələkli salat hazırlaya bilərsiniz. Mir.az dadına doyum olmayan “Göbələk rəqsi” salatının reseptini təqdim edir.
Bayram və ya ziyafət süfrəsi üçün ləziz göbələkli salat hazırlaya bilərsiniz. Mir.az dadına doyum olmayan “Göbələk rəqsi” salatının reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
8 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
45 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
Tərkibi:
2 ədəd yerkökü1 ədəd qırmızı soğan
300 qr hinduşka filesi
4 ədəd yumurta
100 qr bərk pendir
150 qr marinə edilmiş göbələk
100 qr mayonez
1/3 dəstə şüyüd
1 ovuc quşüzümü
Marinad üçün:
1 xörək qaşığı alma sirkəsi
1 çimdik duz
1 çimdik şəkər tozu
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə yerkökünü və yumurtanı bişirib sürtgəcdən keçirin.
Hinduşka ətini də az duzlu suda bişirib kiçik kub formasında doğrayın (və ya didin).
Qırmızı soğanı kiçik kub formasında doğrayıb üzərinə duz, şəkər tozu və sirkə əlavə edib yaxşıca sıxın. Soğanları 5 dəqiqə marinadda saxlayın. Marina olunmuş göbələkləri doğrayın.
Pendiri də sürtgəcdən keçirin.
Salatı hazırlamaq üçün əvvəlcə servis edəcəyiniz qaba qəlib halqasını yerləşdirib ilk qata sürtgəcdən keçirilmiş yerkökünü yayıb duzlayın və mayonez yaxın. İkinci qata doğranmış hinduşka ətini yayıb duzlayın və mayonez yaxın. Marinad etdiyiniz soğanların suyunu sıxıb üçüncü qat olaraq ətin üzərinə düzüb mayonez yaxın. Bütün inqrediyentlər bitənə qədər eyni qaydanı təkrar edin.Ən son qata sürtgəcdən keçirilmiş pendiri də səpib salatı 30 dəqiqəlik soyucuducuya yerləşdirin.
Daha sonra qəlib halqasını çıxarıb salatın orta hissəsinə doğranmış şüyüd və quşüzümü səpin. Salatın kənar hissələrinə də göbələk düzüb bəzədikdən sonra süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Hinduşka ətini də az duzlu suda bişirib kiçik kub formasında doğrayın (və ya didin).
Qırmızı soğanı kiçik kub formasında doğrayıb üzərinə duz, şəkər tozu və sirkə əlavə edib yaxşıca sıxın. Soğanları 5 dəqiqə marinadda saxlayın. Marina olunmuş göbələkləri doğrayın.
Pendiri də sürtgəcdən keçirin.
Salatı hazırlamaq üçün əvvəlcə servis edəcəyiniz qaba qəlib halqasını yerləşdirib ilk qata sürtgəcdən keçirilmiş yerkökünü yayıb duzlayın və mayonez yaxın. İkinci qata doğranmış hinduşka ətini yayıb duzlayın və mayonez yaxın. Marinad etdiyiniz soğanların suyunu sıxıb üçüncü qat olaraq ətin üzərinə düzüb mayonez yaxın. Bütün inqrediyentlər bitənə qədər eyni qaydanı təkrar edin.Ən son qata sürtgəcdən keçirilmiş pendiri də səpib salatı 30 dəqiqəlik soyucuducuya yerləşdirin.
Daha sonra qəlib halqasını çıxarıb salatın orta hissəsinə doğranmış şüyüd və quşüzümü səpin. Salatın kənar hissələrinə də göbələk düzüb bəzədikdən sonra süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz