İspanaqlı , Pendirli : Ləzzətli Börək Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Börək resepti.
Özünüzü və ailənizi ispanaqlı, pendirli qeyri-adi və dadlı çörəklərlə sevindirin. Təzə bişmiş, isti, xırtıldayan qabığı ilə səhər yeməyi üçün bir fincan qəhvə ilə və axşam yeməyi üçün – şorba ilə də əladır. Mir.az ispanaqlı və pendirli börək reseptini təqdim edir.
Özünüzü və ailənizi ispanaqlı, pendirli qeyri-adi və dadlı çörəklərlə sevindirin. Təzə bişmiş, isti, xırtıldayan qabığı ilə səhər yeməyi üçün bir fincan qəhvə ilə və axşam yeməyi üçün – şorba ilə də əladır. Mir.az ispanaqlı və pendirli börək reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
9 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
25 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
60 dəqiqəTərkibi:
Xəmiri üçün:300 qr un
5 qr quru maya
5 qr duz
1 çay qaşığı şəkər tozu
90 ml isti su
90 ml isti süd
3 xörək qaşığı bitki yağı
İçlik üçün:
200 qr kəsmikli pendir
100 qr ispanaq
100 qr mozarella pendiri
Üzəri üçün:
1 ədəd yumurta sarısı
1 xörək qaşığı süd
Hazırlanma qaydası:
Bir qabda ələnmiş unun üzərinə duz və maya töküb qarışdırın. Üzərinə bitki yağı, isti süd və isti suyu töküb xəmir yoğurun.
Yağlanmış qaba xəmiri qoyub üzərini örtün və 1-1,5 saatlıq isti yerdə saxlayın.
Mayalanan xəmiri dəzgahın üzərində 40×30 sm-lik düzbucaqlı formada yayıb üzərinə kəsmikli pendir çəkin. Daha sonra üzərinə doğranmış ispanaq və sürtgəcdən keçilmiş mazorella səpin.( Zövqə görə duz səpə bilərsiniz.) Geniş tərəfindən bükərək rulet forması verin və 9 hissəyə bölün.
Yağlanmış qəlibə hissələri çevirərək düzün. Üzərinə çəngəllə yüngül çırpılmış süd və yumurta qarışığını çəkib əvvəlcədən 170-180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 1 saat bişirin. (Əsas odur ki, tələsməyin ki, yaxşıca bişsin. )Üstü qızarırsa və bişdiyinə əmin deyilsinizsə, formanı alüminium folqa kağızıyla örtüb bişirmə vaxtını artırın.
Bişdikdən sonra süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Yağlanmış qaba xəmiri qoyub üzərini örtün və 1-1,5 saatlıq isti yerdə saxlayın.
Mayalanan xəmiri dəzgahın üzərində 40×30 sm-lik düzbucaqlı formada yayıb üzərinə kəsmikli pendir çəkin. Daha sonra üzərinə doğranmış ispanaq və sürtgəcdən keçilmiş mazorella səpin.( Zövqə görə duz səpə bilərsiniz.) Geniş tərəfindən bükərək rulet forması verin və 9 hissəyə bölün.
Yağlanmış qəlibə hissələri çevirərək düzün. Üzərinə çəngəllə yüngül çırpılmış süd və yumurta qarışığını çəkib əvvəlcədən 170-180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 1 saat bişirin. (Əsas odur ki, tələsməyin ki, yaxşıca bişsin. )Üstü qızarırsa və bişdiyinə əmin deyilsinizsə, formanı alüminium folqa kağızıyla örtüb bişirmə vaxtını artırın.
Bişdikdən sonra süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz