Dadına Doya Bilməyəcəksiniz :Avokado Məzəsi Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Ətrafımdakı neçə nəfərin avokadonun dadını bəyəndiyini deyəndə, onların üz ifadələri dərhal dəyişir. “Dadı yoxdu, yeyərkən ürəyim bulandı” kimi çoxlu mənfi cavablarla qarşılaşıram. Halbuki avokado istifadə etmək üçün o qədər səbəb var ki...Avokadonu yetişdikdən sonra doğru qidalarla birləşdirsəniz dadını da sevəcəksiniz.Gəlin avokadonun faydalarından danışaq və avokado ilə asan bir məzə hazırlayaq.
Zəngin dəmir tərkibi ilə avokado vegan və ya vegetarian pəhrizə üstünlük verənlər üçün qırmızı ət alternatividir. Tərkibində bədənimizdə istehsal oluna bilməyən əsas yağ turşuları var. Avokado yüksək lif nisbəti ilə probiotik effekt verir və həzm sisteminin sağlamlığını qoruyur. Osteoporozun (sümük itkisinin) gecikdirilməsində mühüm rol oynayır. Tərkibindəki az natrium və yüksək kalium tərkibi ilə qan təzyiqini tarazlaşdırır və ürək sağlamlığını qoruyur. Və ən əsası, çox yaxşı bir fol turşusu mənbəyidir! Bu, qırmızı qan hüceyrələrinin istehsalını dəstəkləyir və anemiyanın qarşısını alır. Bundan əlavə, tərkibində yüksək fol turşusu olduğu üçün xüsusilə hamiləliyin ilk 3 ayında istifadə edilməsi məsləhət görülür.Körpədə sinir borusu qüsurlarının (onurğa və beyində baş verə biləcək ciddi doğuş qüsurları) qarşısını almağa kömək edir.
Mir.az avokado məzəsi reseptini təqdim edir.
Ətrafımdakı neçə nəfərin avokadonun dadını bəyəndiyini deyəndə, onların üz ifadələri dərhal dəyişir. “Dadı yoxdu, yeyərkən ürəyim bulandı” kimi çoxlu mənfi cavablarla qarşılaşıram. Halbuki avokado istifadə etmək üçün o qədər səbəb var ki...Avokadonu yetişdikdən sonra doğru qidalarla birləşdirsəniz dadını da sevəcəksiniz.Gəlin avokadonun faydalarından danışaq və avokado ilə asan bir məzə hazırlayaq.
Zəngin dəmir tərkibi ilə avokado vegan və ya vegetarian pəhrizə üstünlük verənlər üçün qırmızı ət alternatividir. Tərkibində bədənimizdə istehsal oluna bilməyən əsas yağ turşuları var. Avokado yüksək lif nisbəti ilə probiotik effekt verir və həzm sisteminin sağlamlığını qoruyur. Osteoporozun (sümük itkisinin) gecikdirilməsində mühüm rol oynayır. Tərkibindəki az natrium və yüksək kalium tərkibi ilə qan təzyiqini tarazlaşdırır və ürək sağlamlığını qoruyur. Və ən əsası, çox yaxşı bir fol turşusu mənbəyidir! Bu, qırmızı qan hüceyrələrinin istehsalını dəstəkləyir və anemiyanın qarşısını alır. Bundan əlavə, tərkibində yüksək fol turşusu olduğu üçün xüsusilə hamiləliyin ilk 3 ayında istifadə edilməsi məsləhət görülür.Körpədə sinir borusu qüsurlarının (onurğa və beyində baş verə biləcək ciddi doğuş qüsurları) qarşısını almağa kömək edir.
Mir.az avokado məzəsi reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
2 boşqab nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
Tərkibi:
1 ədəd yetişmiş avokado1 ədəd kiçik dəstə cəfəri
6 xörək qaşığı süzmə qatıq
3 xörək qaşığı zeytun yağı
2 diş sarımsaq
2 çay qaşığı limon suyu
1 çay qaşığı duz
1 xörək qaşığı qara zirə
Hazırlanma qaydası:
Cəfərini incə doğrayın.
Sarımsağı əzin.
Avokadonu yarıya bölüb tumunu çıxarın və qaşıq köməyi ilə qabığını soyun.Soyduqdan sonra əzib püre halına gətirin.
Dərin bir qaba cəfəri, avokado pürəsi, süzmə qatıq ,sarımsaq əlavə edib qarışdırın.
Bütün qalan inqrediyentləri də əlavə edib yenidən qarışdırın.
İstədiyiniz kimi bəzəyib süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Sarımsağı əzin.
Avokadonu yarıya bölüb tumunu çıxarın və qaşıq köməyi ilə qabığını soyun.Soyduqdan sonra əzib püre halına gətirin.
Dərin bir qaba cəfəri, avokado pürəsi, süzmə qatıq ,sarımsaq əlavə edib qarışdırın.
Bütün qalan inqrediyentləri də əlavə edib yenidən qarışdırın.
İstədiyiniz kimi bəzəyib süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz