Qatıqlı və Köklü Asan Hazırlanan Məzə Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Məzə resepti.
Soyuq qəlyanaltı resepti axtarırsınızsa,bunu mütləq sınamalısınız.Bu elə bir ləzzətdir ki, asılılıq yaradır və vitaminlərlə doludur! Axşam yeməyinin yanına yaraşacaq çox asan və təravətləndirici qatıq və kök məzə reseptini hazırlayın. Hər kəs dadına valeh olacaq.
Soyuq qəlyanaltı resepti axtarırsınızsa,bunu mütləq sınamalısınız.Bu elə bir ləzzətdir ki, asılılıq yaradır və vitaminlərlə doludur! Axşam yeməyinin yanına yaraşacaq çox asan və təravətləndirici qatıq və kök məzə reseptini hazırlayın. Hər kəs dadına valeh olacaq.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
5 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
- 6-7 ədəd kök
- 1 ədəd soğan
- 4 xörək qaşığı qatıq
- 2 diş sarımsaq
- 2 xörək qaşığı su
- 3 xörək qaşığı duru yağ
Hazırlanma qaydası:
Soğanı kub şəklində doğrayın.
Kökləri soyub sürtgəcdən keçirin.
Tavaya yağ tökün və soğanı təxminən 1 dəqiqə qızardıb kökü əlavə edin və yumşaq olana qədər bildirin.
Kök qarışığı qovrulana qədər məzə üçün sous hazırlayın. Bunun üçün sarımsağı əzib ,üzərinə su və qatığı əlavə edib qarışdırın. Sous hazırdır.
Yumşaq kök qarışığı bişib azca soyuyandan sonra üzərinə sarımsaqlı qatıq sousunu töküb servis edə bilərsiniz.
İstəsəniz məzənizi ədviyyatlarla , qozla daha da ləzzətləndirə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN?.
Kökləri soyub sürtgəcdən keçirin.
Tavaya yağ tökün və soğanı təxminən 1 dəqiqə qızardıb kökü əlavə edin və yumşaq olana qədər bildirin.
Kök qarışığı qovrulana qədər məzə üçün sous hazırlayın. Bunun üçün sarımsağı əzib ,üzərinə su və qatığı əlavə edib qarışdırın. Sous hazırdır.
Yumşaq kök qarışığı bişib azca soyuyandan sonra üzərinə sarımsaqlı qatıq sousunu töküb servis edə bilərsiniz.
İstəsəniz məzənizi ədviyyatlarla , qozla daha da ləzzətləndirə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz