Badımcanla Gələn Ləzzət: Şakşuka Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Türkiyənin Antalya şəhəri başda olmaqla Aralıq dənizinin məşhur zeytun yağlı məzəsi olan Şakşuka, Tunis və Mərakeş sahillərindəki menemenlərin ( yumurta-pomidor) bənzəri ilə yumurta, hətta “chakchouka (shakshuka)” adlı düyü ilə verilir. O, həm də tərəvəzlərin ən dadlı formalarından biridir. Onun məzə və ya əsas yemək kimi verildiyi zamanlar da olur.Budur Mir.az dadlı Şakşuka (Shakshuka) reseptini təqdim edir.
Hazırlanması bölgədən bölgəyə fərqli olan şakşuka reseptinə qızardılmış kartof və balqabaq da əlavə edə bilərsiniz.
Türkiyənin Antalya şəhəri başda olmaqla Aralıq dənizinin məşhur zeytun yağlı məzəsi olan Şakşuka, Tunis və Mərakeş sahillərindəki menemenlərin ( yumurta-pomidor) bənzəri ilə yumurta, hətta “chakchouka (shakshuka)” adlı düyü ilə verilir. O, həm də tərəvəzlərin ən dadlı formalarından biridir. Onun məzə və ya əsas yemək kimi verildiyi zamanlar da olur.Budur Mir.az dadlı Şakşuka (Shakshuka) reseptini təqdim edir.
Hazırlanması bölgədən bölgəyə fərqli olan şakşuka reseptinə qızardılmış kartof və balqabaq da əlavə edə bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
4 ədəd kartof2 ədəd badımcan
3 ədəd yaşıl bibər
1 ədəd kabaçki
1 ədəd qırmızı bibər
Qızartmaq üçün:
2 stəkan maye yağ
Sous üçün:
4 ədəd pomidor
6 diş sarımsaq
1/3 stəkan zeytun yağı
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
Hazırlanma qaydası:
Badımcanları ( mümkün qədər toxumsuz və körpə olan ) soyduqdan sonra kub şəklində doğrayın və duzlu su ilə dolu qaba qoyub acı suyunun çıxmasını gözləyin.
Digər tərəvəzləri də incə doğrayın.
Ayrı bir tavada qızdırdığınız yağda bütün tərəvəzləri qızardın.
Sous üçün lazım olan pomidorları xırda doğrayın və sous tavasında/qabında zeytun yağında yüngülcə qızartmaqğa başlayın. Sürtgəcdən keçilmiş sarımsağı, duzu və şəkər tozu əlavə etdikdən sonra qapağı bağlayın və sous qatılaşana qədər,arabir qarışdıraraq bişirin.
Hazırladığınız sousu qızartdığınız tərəvəzlərin üzərinə töküb ya bu şəkildə ya da sousla qarışdırdıqdan sonra servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Digər tərəvəzləri də incə doğrayın.
Ayrı bir tavada qızdırdığınız yağda bütün tərəvəzləri qızardın.
Sous üçün lazım olan pomidorları xırda doğrayın və sous tavasında/qabında zeytun yağında yüngülcə qızartmaqğa başlayın. Sürtgəcdən keçilmiş sarımsağı, duzu və şəkər tozu əlavə etdikdən sonra qapağı bağlayın və sous qatılaşana qədər,arabir qarışdıraraq bişirin.
Hazırladığınız sousu qızartdığınız tərəvəzlərin üzərinə töküb ya bu şəkildə ya da sousla qarışdırdıqdan sonra servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz