Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Badımcanla Gələn Ləzzət: Şakşuka Resepti

Badımcanla Gələn Ləzzət: Şakşuka Resepti

297
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
420 calories, 4 grams fat
Badımcanla Gələn Ləzzət: Şakşuka Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Türkiyənin Antalya şəhəri başda olmaqla Aralıq dənizinin məşhur zeytun yağlı məzəsi olan Şakşuka, Tunis və Mərakeş sahillərindəki menemenlərin ( yumurta-pomidor) bənzəri ilə yumurta, hətta “chakchouka (shakshuka)” adlı düyü ilə verilir. O, həm də tərəvəzlərin ən dadlı formalarından biridir. Onun məzə və ya əsas yemək kimi verildiyi zamanlar da olur.Budur Mir.az dadlı Şakşuka (Shakshuka) reseptini təqdim edir.
Hazırlanması bölgədən bölgəyə fərqli olan şakşuka reseptinə qızardılmış kartof və balqabaq da əlavə edə bilərsiniz.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

4 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

30 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

20 dəqiqə

Tərkibi:

4 ədəd kartof
2 ədəd badımcan
3 ədəd yaşıl bibər
1 ədəd kabaçki
1 ədəd qırmızı bibər

Qızartmaq üçün:
2 stəkan maye yağ

Sous üçün:
4 ədəd pomidor
6 diş sarımsaq
1/3 stəkan zeytun yağı
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot

Hazırlanma qaydası:

Badımcanları ( mümkün qədər toxumsuz və körpə olan ) soyduqdan sonra kub şəklində doğrayın və duzlu su ilə dolu qaba qoyub acı suyunun çıxmasını gözləyin.
Digər tərəvəzləri də incə doğrayın.
Ayrı bir tavada qızdırdığınız yağda bütün tərəvəzləri qızardın.
Sous üçün lazım olan pomidorları xırda doğrayın və sous tavasında/qabında zeytun yağında yüngülcə qızartmaqğa başlayın. Sürtgəcdən keçilmiş sarımsağı, duzu və şəkər tozu əlavə etdikdən sonra qapağı bağlayın və sous qatılaşana qədər,arabir qarışdıraraq bişirin.
Hazırladığınız sousu qızartdığınız tərəvəzlərin üzərinə töküb ya ​​bu şəkildə ya da sousla qarışdırdıqdan sonra servis edin.

NUŞ OLSUN😋.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz