İtaliyadan Gələn Ləzzət: Focaccia Çörək Resepti
Yemək Haqqında:
İtaliya mətbəxindən Çörək resepti.
İtaliyada yalnız makaronun məşhur olduğunu bilirsinizsə, çox yanılırsınız. Zeytun yağını sevən bu xalqın çox gözəl çörək resepti də var: Focaccia Focaccia resepti ilə səhər yeməyinizi şənləndirə və ailənizi sevindirə bilərsiniz.
İtaliyada yalnız makaronun məşhur olduğunu bilirsinizsə, çox yanılırsınız. Zeytun yağını sevən bu xalqın çox gözəl çörək resepti də var: Focaccia Focaccia resepti ilə səhər yeməyinizi şənləndirə və ailənizi sevindirə bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
60 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
25 dəqiqəTərkibi:
2 stəkan ilıq su1 paket quru maya
2 xörək qaşığı zeytun yağı
500 qram un
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı şəkər tozu
Alt qat üçün:
3 xörək qaşığı zeytun yağı
Üzəri üçün:
3 ədəd xırda pomidor (cherry)
1 ədəd qırmızı bibər
2 ədəd cəfəri
2 diş sarımsaq
5-6 ədəd çəyirdəksiz qara zeytun
Hazırlanma qaydası:
Böyük bir qabda isti su, maya, zeytun yağı və duzu qarışdırın
Unu yavaş-yavaş əlavə edib ələyapışmayan xəmir yoğurun.
Hazırladığınız xəmirin üzərini örtüb 20 dəqiqədən bir yoğuraraq 1 saat saxlayın.
Bişirəcəyiniz qəlibi zeytun yağı ilə bolca yağlayın və mayalanmış xəmiri qəlibə qoyun. Barmaqlarınızın ucuna zeytun yağını çəkib, xəmiri qəlibə yayıb 1 saat daha mayalanmağa qoyun.
Sobanı (fan ayarı ilə) 200 dərəcədə qızdırın.
Mayalanmış xəmirin üzərinə xırda pomidor,dilimlənmiş qara zeytun, qırmızı bibər və təzə ətotu səpib sobada 20-25 dəqiqə nəzarət altında bişirin.
İlkin temperaturu keçdikdən sonra üzərinə zeytun yağı və təzə ətotu gəzdirib dilimləyin və soyuduqdan sonra servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Unu yavaş-yavaş əlavə edib ələyapışmayan xəmir yoğurun.
Hazırladığınız xəmirin üzərini örtüb 20 dəqiqədən bir yoğuraraq 1 saat saxlayın.
Bişirəcəyiniz qəlibi zeytun yağı ilə bolca yağlayın və mayalanmış xəmiri qəlibə qoyun. Barmaqlarınızın ucuna zeytun yağını çəkib, xəmiri qəlibə yayıb 1 saat daha mayalanmağa qoyun.
Sobanı (fan ayarı ilə) 200 dərəcədə qızdırın.
Mayalanmış xəmirin üzərinə xırda pomidor,dilimlənmiş qara zeytun, qırmızı bibər və təzə ətotu səpib sobada 20-25 dəqiqə nəzarət altında bişirin.
İlkin temperaturu keçdikdən sonra üzərinə zeytun yağı və təzə ətotu gəzdirib dilimləyin və soyuduqdan sonra servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz